ŞEHİRDE NELER OLUYOR?

ŞEHİRDE NELER OLUYOR?


Bu işaretlerin anlamı nedir?


Son iki gündür Beşiktaş ya da Kadıköy’e yolunuz düştüyse, bir şeylerin değiştiğini fark etmiş olabilirsiniz. Biraz daha açık konuşalım, bir ejderha ikonu gözünüze çarpmış olabilir. Şehrin çeşitli yerlerini süsleyen bu sembol, aslında mistik bir güce işaret ediyor. Bu gizemli konuşmaların ardından müjdeyi patlatalım: Iron Fist adını taşıyan bu mistik güçle ilgili bütün detayları bugünden itibaren gecelerimizin rengi, eve dönmeyi iple çekmemizin sebebi Netflix‘te öğrenebileceksiniz. Marvel’s Iron Fist’in ilk sezonu, bugünden itibaren Netflix’te yayında!

 

Birkaç gündür Kadıköy ve Beşiktaş’ın çizg roman dükkanlarını süsleyen dizinin logosu, esas oğlan Daniel Rand’in öldürdüğü Shou-Lao adlı ejderhadan geliyor. Ölümsüz olduğu düşünülen bu ejderhayı alt etmeyi başaran Rand’in göğsü, dövüş sırasında ejderha şeklinde bir dövmeyle damgalanıyor. İşte o dövmedeki motif de geçtiğimiz iki gündür Kadıköy ve Beşiktaş’ın çizgi roman dükkanlarını süslüyor.

Game of Thrones’un Loras Tyrell’i Finn Jones tarafından canlandırılan Danny Rand, Shou-Lao’nun ölümünün ardından da Iron Fist adı verilen mistik güçle tanışıyor ve hem eğitimini aldığı kung-fu’yu hem de bu gücü kullanarak New York’ta suçlularla savaşmaya başlıyor.

Iron Fist’in ilk sezonunu oluşturan 13 bölümün tamamı, bugünden itibaren Netflix’te yayında! Bir başka deyişle, havanın da tat vermeyeceği bu hafta sonunu ne yaparak geçireceğimiz belli.

Böylelikle Netflix aynı zamanda Marvel’ın evrenini iyiden iyiye genişletmesine de yardımcı oluyor. Nitekim yılın ilerleyen zamanlarında Netflix’te yayınlanmaya başlayacak Defenders’ta Iron Fist’i; yine Netflix’ten de tanıdığımız Daredevil, Jessica Jones ve Luke Cage’le birlikte izleyeceğiz.