MARINA ABRAMOVIC VE ULAY’DAN KÜSLERİ BARIŞTIRAN SERGİ

MARINA ABRAMOVIC VE ULAY’DAN KÜSLERİ BARIŞTIRAN SERGİ


The Story of Marina Abramović and Ulay


Sanat dünyasının en çok konuşulan ikililerinden Marina Abramović ve Ulay yıllardır süren küslüklerini bir kenara bırakmış olacak ki, Abramović’in beraber çalıştıkları dönemi de kapsayacak retrospektif sergisi için tekrar bir araya gelmeye hazırlanıyorlar.

Performans sanatının en magazin isimlerinden olmalarıyla birlikte 2015 yılında davalık bile olan ikili arasında sular durulmuş gözüküyor. The Art Newspaper’ın bildirdiğine göre, Abramović ve Ulay, Abramović’in Avrupa’da gerçekleşecek ilk büyük retrospektif sergisi için bir araya gelecek. Anlaşılan aradaki buzlar eridi.

Kopenhag’daki Louisiana Museum of Modern Art’ta geçekleşecek sergi için verdiği röportajda karmaşık aşk hayatı ve eski partnerine dair açıklamalarda bulunan Abramović, Ulay’a karşı tüm öfke ve nefretinin geçmişte kaldığını ve bütün bunları ardında bıraktığı için son derece mutlu olduğunu belirtirken bu ilişkinin performans sanatının tarihi için son derece önemli olduğunu da eklemeden geçmedi.

Etkinlik dahilinde Abramović’in tüm sanat geçmişinin bir araya getirilmesinin yanında bir de The Story of Marina Abramović and Ulay isimli yarım saatlik belgeselin gösterimi yapılacak.

Ayrılmanın da kitabını yazan ikili, 1988’de Çin Seddi’nde gerçekleşen iki kişilik son performansları The Lovers dışında AAA-AAA, Relation in Time, Breathing In/ Breathing Out ve Rest Energy gibi performans sanatı tarihinin önemli işlerinin de sahibi.

17 Temmuz – 22 Kasım arasında gerçekleşecek sergi şüphesiz ki performans sanatı için yılın en önemli anlarından ve sanat dünyasının buluşma noktalarından biri olacak.