CANNES’IN ALTIN PALMİYELİSİ THE SQUARE’DEN YENİ FRAGMAN

CANNES’IN ALTIN PALMİYELİSİ THE SQUARE’DEN YENİ FRAGMAN


Cannes'da kalitenin adresi: Ruben Östlund


70. Cannes Film Festivali’nden Altın Palmiye’yi evine götüren Ruben Östlund’un The Square’inden yeni fragman geldi.

dfsf

Daha önceden Play ve Force Majeure filmleriyle bugünlerin işaretini veren Östlund, Cannes fatihi The Square ile bu sefer Cannes Film Festivali’nde her zaman karşımıza çıkmayacak türden bir film ile karşımızda. 142 dakika boyunca insan olmanın verdiği ortak zayıf noktalar çerçevesinde, sanat dünyasını bol bol eleştirip kendinden bir şeyler katmaya çabalayan The Square’in sadece konusu bile yeter.

sss

“İki çocuk sahibi, boşanmış bir baba olan Christian, modern sanat müzesinin sevilen küratörü olma görevini sürdürmektedir. Tha Square ismindeki bir sonraki gösterisi ise yoldan geçenleri azami seviyede de olsa sosyal fedakarlığa davet eden, katılımcılara bir insan olarak sorumluluklarını hatırlatan bir enstalasyondur. Fakat her daim idealler doğrultusunda yaşamak zor olduğundan Christian’ın telefonunu çalan hırsıza verdiği aptalca cevap, onu kendi kazdığı kuyuya çeker ve hiç istemediği durumların içine taşır. Bu sırada müzenin PR ajansı da The Square için beklenmedik bir kampanya yürütmeye başlar. Süreç boyunca müzeyle birlikte Christian da bir varoluş krizine sürüklenir.”

Ülkemize ne zaman gelir onu bilemeyiz ama Claes Bang, Elisabeth Moss, Dominic West, Christopher Læssø ve Terry Notary‘nin başrolleri paylaştığı The Square’in yeni fragmanı için sizleri bu taraf doğru alalım.