SEBASTIEN TELLIER VE FRANK OCEAN’IN GİZLİ KAHRAMANI CHASSOL İSTANBUL’DA

SEBASTIEN TELLIER VE FRANK OCEAN’IN GİZLİ KAHRAMANI CHASSOL İSTANBUL’DA


29 Mart Piyano Günü'nde Salon'da


29 Mart Piyano Günü kapsamında Salon’da sahne alacak süper yetenekli Fransız müzisyen Chassol’u biraz daha yakından tanımaya ne dersiniz?

Bugüne kadar beş stüdyo albümü ve bir görsel albümün yanı sıra film müziği de besteleyen müzisyen, 2012’deki Channel Orange isimli albümünden sonra gözlerimizi yollarda bırakan Frank Ocean’ın, 2016 yazında çıkardığı görsel albüm Endless’ta sanatçı ile birlikte çalışıp, Blond’da da altı parçanın düzenlemesini yaptı.

Geçtiğimiz yaz Venedik Bienali’nde ve geçtiğimiz Kasım ayında Montreal’de Leonard Cohen anısında düzenlenecek bir sergide yer almak gibi heyecan verici gelecek projelere imza atan Chassol, bütün bunların yanında yeni bir albüm ve film projesi üzerine de çalışmaya da vakit buluyor. Fransa’da çekeceği “Oyun” konsepti üzerine kurulacak filmin, yine sanatçının özgün tarzını yansıttığı bir proje olacağına hiç şüphemiz yok.

Sebastien Tellier’ye albüm kayıtlarında, ünlü Fransız grup Phoenix’e de sahne performanslarında eşlik eden bu kalıpların dışında piyanist; caz, folk, klasik müzik ve funk’ın iç içe geçtiği kalıpsız müziklere imza atıyor.

Gördüğünüz gibi müzik, sinema, edebiyat ve çağdaş sanat gibi birçok sanat dalını bünyesinde barındıran multi-yetenekli Chassol, vazgeçemeyeceğiniz birisi olmaya aday. Konserin biletlerine ulaşmak için buraya bakabilirsiniz.

Chassol’un en bilinen şarkılarından biri olan Odissi’ye ünlü prodüktör Yuksek’in yaptığı remix de cabası.