john dimaggio, futurama’nın yeni sezonunda bender’ı seslendirmeye devam edecek

john dimaggio, futurama’nın yeni sezonunda bender’ı seslendirmeye devam edecek


i'm back, baby!


Geçtiğimiz ay streaming platformu Hulu’dan gelen bir müjdeyle efsane animasyon serisi Futurama’nın yeni sezonuyla geri döneceği haberini almıştık. Bugün ise serinin ikonik robotu Bender’ı seslendiren John DiMaggio’nun da yeni Futurama sezonunda tekrar seslendirmen olarak yer alacağı haberi geldi.

The Simpsons ve Netflix animasyon serisi Disenchantment’ın arkasındaki isim Matt Groening ve David X. Cohen’ın yaratıcılığını üstlendiği Futurama’nın 11. sezonu ilk duyurulduğu zaman serinin baş kahramanlarından Fry ve Leela’yı seslendiren Billy West ve Katey Segal ile beraber dizi boyunca çeşitli karakterlere ses veren Tress MacNeille, Maurice LaMarche, Lauren Tom, Phil LaMarr ve David Herman gibi isimlerin de yeni sezonda seslendirmen kadrosunda yer alacağı açıklanmıştı. Alkolik robotumuz Bender’ın sesi John DiMaggio’nun akıbeti ise Hulu’nun sanatçıyla anlaşma sağlayamadığı için belirsizdi. DiMaggio, kendisiyle beraber kadrodaki seslendirmen arkadaşlarının yeteneklerine kıyasla yeterli miktarda ödeme alamadığı gerekçesiyle projeye sıcak baksa da kadroda yer almak istememişti. Futurama hayranları ise sosyal medyada #Bendergate etiketi ile DiMaggio’ya destekte bulununca Hulu tarafından sanatçıya yeni bir teklif sunuldu. Sonuç olarak DiMaggio teklifi kabul etti ve aşağıdaki tweet ile Bender severlere müjdeyi verdi.

Futurama’nın 11. sezonu için çalışmalar sene içerisinde başlayacak. Yeni sezonun 2023 yılı içerisinde izleyicilerle buluşması bekleniyor.