tanıyanlar zaten aşık, tanımayanlar hayran olmaya hazır: seda erciyes

tanıyanlar zaten aşık, tanımayanlar hayran olmaya hazır: seda erciyes


yerli r&b’nin kadın kolu başkanı desek abartmış olmayız


Yalnızca üç senede emin ve tok adımlarla çıkılmış basamaklar, etrafında dönüp duran hiçbir şeye benzemeyen, özgünlüğünde rüştünü ispat etmiş bir sound, iç gıdıklayan, ziyadesiyle çekici bir ses ve fevkalade bir üslup… Evet Seda Erciyes’ten bahsediyoruz. Kendisiyle ilk randevunuz için ajandanızda 19 Haziran’da Festival Gibi Bişi’yi not düşmeyi, buradan da bu randevuya giriş biletinizi almayı unutmayın.

Henüz 30’una adım atmamış, 1993 doğumlu Seda, eğitim hayatı boyunca duayen caz müzisyenlerinden aldığı eğitimleri alto vokaliyle müzikal, festival ve caz kulüplerinde sahne deneyimleriyle süsleyerek müzik kariyerinin ilk tuğlalarını dizmeye başladı. İstanbul Caz Festivali’nin Genç Caz projesinde de sahne fırsatı buldu. Funk Efendi adını taşıyan grubunda performanslar vermeye başladı. Funk Efendi’de şu sıralar yerli sahnenin headliner gruplarında müzisyen olan arkadaşları ve daha birçok ulus ve renkten enstrümanistler yer alıyordu. Bu sıralar da, Avrupa’nın tüm liglerini gezip sıradaki wonderkid’i bulmaya çalışan scout’ların müzik dünyası izdüşümü olan kişilerin, yani bizlerin ve Sony Music’in sublabel’ı olan Epic İstanbul’un dikkatini iyiden iyiye çekmeye başlamıştı. Sosunda saatlerdir güzelce pişmekte olan bir ana yemek lezzetindeki ilk single’ı 10:50 ile 2019 yazına, klişe tabiriyle, gerçekten de damgasını, kaşesini, mührünü bastı, tatava yapmadı bastı geçti. Modern genç kadının manifestosuna dönüşen şarkıyı Ege kıyısı beach’lerinde bile duyabilmiştik. 10:50’yi 2020 başında, henüz pandemi kabusuyla tanışmadan hemen önce Başa Sarıp Dur takip etti. Her iki single da müzik dünyasının en şahsına münhasır imza sound’larına sahip prodüktör ikilisi Flytones imzası taşıyordu.

Pandemi sürecinde asla boş durmayan ve yoluna bağımsız devam eden Seda’dan 2021’de Eylül Ekim Kasım adlı bir single, yerli R&B’nin bir diğer prensi Mert Demir’le düeti GEBEREBİLİRİM ve bir diğer acar prodüktör ikilisi, beatlerin ustası Petrichord ile yollarının kesişmesi üzerine Se7en of 34, Şam, Düşün, ve Min Taka’nın da yer aldığı all-star bir kadroyla Sesler başlıklı bir parça daha dinledik. Sesler’le birlikte işbirliği dünyasında daha çok görmeye başladığımız Seda, dahil olduğu her projenin “hotness” barını kıpkırmızı yapmaya devam etti. Dolu Kadehi Ters Tut ile Yüksek, Şam ve No.1 ile POP, aisu ile Şampanya başlıklı birbirinden leziz parçalara imza atan Seda 2021’in sonbaharında kreatif stüdyo Afterwork ile muazzam bir evren yaratarak oyunlaştırılmış klibi ve kullanıcı deneyimi bazlı oyunu olan Uçak adlı şarkısını yayımladı. Bu yılın başında Fransa’nın iyi müzik membağı Kitsune Musique etiketiyle yayımladığı ve müzik dünyası kadınlarının ağız birliğine vararak feminist marşı olarak tanımladığı son servisi Belly Dancer ile Instagram Reels’tan Tik-Tok’a uzanan videolar dünyasında Gen-Z’nin rol modeli olmayı ve kadınlara cesaret aşılamayı sürdürmekte. En son Uçak için hazırlanan 3D karakteri ile hazırlanan performans video’sunu yayınlayan Seda, ilk albümünün hazırlıklarını sürdürüyor ve bizi heyecanlandırmaya devam ediyor.

Liseliler bilmez, Rock’n Coke’ta sahne önüne pet şişe suyuyla, birasıyla çadır kuranlar gibi bizi de 19 Haziran’da Klein Phönix Park’ta kendisine UTANMADAAANNNN diye sahne önüne konuşlanmış halde eşlik ederken bulabilirsiniz, görürseniz siz de bize katılın. Hatta buradan katılın.