koleksiyon: stella mccartney x the beatles

Hayatta kalan Beatle’lardan Paul McCartney’nin kızı ünlü tasarımcı Stella McCartney, yeni koleksiyonu için ikonik The Beatles filmi Yellow Submarine’den esinlendi. Geçtiğimiz haftalarda Glastonbury’de filme ait renkler, desenler, karakterler ve sloganlardan ilham alan tasarımlardan birini giyen Billie Eilish, filmden hatırladığımız Blue Meanies karakterlerinin yer aldığı tişört ve şortuyla All Together Now isimli koleksiyona ait ilk parçaları görücüye çıkarmıştı.

Yakın zamanda ailesi ve arkadaşlarıyla bir Yellow Submarine gösterimine gittiğini, gençliğinden beri ilk defa izlediği filmden ve verdiği birlik mesajından çok etkilendiğini söyleyen tasarımcı, “Politik anlamda da bu mesaj hiç bu kadar yerinde olmamıştı. Bu nedenle filmden çıktığımda ‘Bu konuda bir şeyler yapmalıyım’ diye düşündüm.” dedi. Fab Four’un pop art tarzındaki portrelerinin olduğu kazaklar ve filmde görülen bando üniformalarından esinlenen pantolon ve ceketlerin yanı sıra koleksiyondan göze çarpan bir başka tasarım ise filmdeki Lucy in the Sky With Diamonds sahnesinin yeniden yorumlandığı elbiseler.

Kadın, erkek ve çocuklar için parçaların bulunduğu All Together Now koleksiyonu, tasarımcının 2019 Sonbahar seçkisinde yer alıyor. Koleksiyonun tamamını buradan görebilirsiniz.