bereketli cuma: nils frahm, m83, allah-las, liam gallagher ve islandman…

bereketli cuma: nils frahm, m83, allah-las, liam gallagher ve islandman…


tgif!


Geldik haftanın en güzel günü Cuma’ya. Haftanın en güzel günü, çünkü yeni albümler, tekliler ve videoların yağmur gibi yağdığı bir gün. Hafta sonuna geçişimizden bahsetmiyoruz bile. Bu hafta çıkan albümler, tekliler ve EP’ler arasından sizler için seçtiğimiz mini listemiz hemen aşağıda.

Listedeki ilk ismimiz Allah-Las. 11 Ekim’de yeni albümü Lahs’ı yayınlayacağını geçtiğimiz haftalarda duyuran Allah-Las, önden bir tekli daha yolladı. Grubun ilk iki teklisi In The Air ve Polar Onion’ın ardından gelen Prazer Em Te Conhecer, şarkının isminden de tahmin edebileceğimiz üzere İngilizce’den de yabancı bir dilde. Grubun dördüncü albümünde de o sevdiğimiz 60’lar aromalı seslerin devam edeceğini gösterir nitelikteki tekli, öyle kuru kuru da gelmiyor.

Matt Correia’nın yönetmen koltuğunda oturduğu video, kıskanarak izlediğimiz, güneşin hiç batmadığı Allah-Las hayat tarzıyla bizi alıp götürüyor. Buyrun izleyelim, dinleyelim.

Dün akşam iki buçuk saatlik özel bir konserle uzun zamandır İstanbul’da gerçekleşen en iyi performanslardan birine imza atan Nils Frahm’ın etkisini uzun zaman bünyemizden atamayacağız. Geçtiğimiz yıl yayınladığı All Melody ile yıl sonu listelerinde hakkıyla zirveye oturan Frahm, bu yıl Encores 2 ve All Armed isimli iki EP yayınladıktan sonra, 27 dakikalık 3 şarkıdan oluşan Encore 3’yi bugün itibariyle online platformlara saldı.

Kendisine neden bu kadar saygı duyduğumuzu ve aynı anda bu kadar sevdiğimizi bir kere daha hatırlatan Encore 3’yi dinlemeye davet ediyoruz.

Gelelim M83‘ye. Kendisinden yayınladığı tekliler ve videolarla albüm yayın sürecine kadar epey bahsettik. Son olarak bu albümde bol bol birlikte çalıştığı Bertrand Mandico’nun yönetmen koltuğunda oturduğu Dune temalı bir video ile evlerimize misafir olan M83’nin sekizinci albümü DSVII, bugün itibariyle yayında. Vintage synth’ler ve müzik geek’lerinin dibini düşüren enstrümanlar konusunda usta bir isim olan Anthony Gonzalez’in biraz daha ambient’e kaydığı albüm, bir videoyla birlikte yayınlandı.

Feelings isimli şarkıya gelen video, Mandico’nun bir önceki videoda olduğu gibi kendi kafasında yarattığı distopik bir evrende kaldığı yerden devam ediyor. Albümün tamamı ve Feelings için hazırlanan video hemen burada.

Oasis sonrası ilk solo albümüyle hala hayatta olduğunun sinyallerini veren Liam Gallagher, ikinci solo albümü Why Me? Why Not. ile daha derli toplu bir albümün bizi beklediği havasını yaratmıştı. Shockwave, The River, Once ve One of Us teklileriyle bu görüşümüzü destekleyen Gallagher’ın yeni albümünü artık dinleyebilirsiniz.

Cuma bereketinin son misafiri ise yerli bir isim; Islandman. Danimarka merkezli plak şirketi Music For Dreams etiketiyle bu yıl bitmeden Kaybola isimli bir albüm yayınlamaya hazırlanan grup, Shu! isimli bir EP yayınladı. Bu yıl içerisinde yayınlanan Lamani, Dimitro ve Sahara teklilerinden sonra grubun paylaştığı dördüncü kayıt olan Shu!, yanında bir adet Kenneth Bager edit’i ve şarkının dub mix’iyle birlikte paylaşıldı.

Eylül’ün hakkını vermeye başladığı şu günlerde bizi birkaç ay geri gönderen Shu! ve bonuslarını gönül rahatlığıyla aşağıdan dinleyebilirsiniz.