joker box office’in en üst basamağına yerleşti

joker box office’in en üst basamağına yerleşti


kapitalizme karşı kapitalizmin zaferi


1940 yılında Bill Finger, Bob Kane, ve Jerry Robinson tarafından yaratılan, daha önce beyazperdede Batman filmleri vasıtasıyla görebildiğimiz Joker karakteri, ilk solo filmiyle tüm dünyanın ilgisini çekti. Joker’in kim olduğunu güzel ve karanlık bir hikayeyle sinemaseverlerle buluşturan yapımın yakaladığı başarıyı görmek içinse olumlu yorumlar ve aldığı ödüllerin dışında box-office verileri de önemli bir noktaya işaret ediyor.

Halloween haftasonunda vizyona giren korku filmi Countdown, Robert Pattinson’lı The Lighthouse, Kanye West’in albümüyle aynı adı taşıyan ve albüm macerasını anlattığı Jesus is King ve Disney’in iddialı yapımı Maleficent: Mistress of Evil‘ı geride bırakan Joker, bir kez daha ABD hafta sonu box-office’inin lideri oldu.

Dünya çapında sadece 3 hafta içinde, R-Rated denilen, 18 yaş sınırına tabii tutulan filmler arasında en yüksek gişe gelirini elde eden Joker, aynı zamanda Wonder Woman‘ı da geçerek DC’ye en çok para kazandıran 5.yapım oldu. Böylece ortalama bile denilmeyecek bir bütçe (62.5 milyon $) ile çekilen film, 1 ay içinde dünya genelinde 849 milyon $ kazandı. Joker’in Christopher Nolan‘ın en yüksek gişe getiren filmi The Dark Knight Rises‘ı (1.08 milyar $) yakalamasına da kesin gözüyle bakılıyor.

İşte ABD haftasonu box-office rakamları:

1. Joker – $18.9M
2. Maleficent: Mistress of Evil – $18.5M
3. The Addams Family – $11.7M
4. Zombieland: Double Tap – $11.6M
5. Countdown – $9M
6. Black & Blue – $8.3M
7. Gemini Man – $4M
8. The Lighthouse – $3.1M
9. The Current War: Director’s Cut – $2.6M
10. Abominable – $2M