BEING ALİ AĞAOĞLU

BEING ALİ AĞAOĞLU


Kalabaliklar İçinde Tek Başina Olunca, Kalabaliklari Satin Alan Adam!


Ali Ağaoğlu neydi?

Ali Ağaoğlu, oğlunun sürat teknesini balyozla parçalamaktı.

Ali Ağaoğlu, ceket cebinde balyayla para taşımaktı.

Ali Ağaoğlu, emekti. Ali Ağaoğlu müteahhitti.

 

 

Bir adam düşünün mangal için nereden kömür alması gerektiğini düşünmeyen, otobüsün kliması için kimseyle kavga etmeyen, yedi ay önceden uçak bileti almamış…

Düşünemediniz, çünkü bir Ali Ağaoğlu değilsiniz. Bütün fakir bileşkelerden arındırdığı tatiline “über tatil” denmesinden hoşlanıyor Ağaoğlu.

 

Televizyon kendisinin pek hoşlanmadığı bir kavram. Maslak 1453 projesinin reklamında Brad Pitt ile oynayamadığından beri küskünmüş beyaz ekrana. Ama yine de kendisinin televizyada dayanamadığı bir şey var. O da Aşk-ı Memnu tekrarları. Alçakgönüllükle; “Bir tek bu dizide kendimden parçalar bulabiliyorum yahu.” diyor her izlediğinde… Resmen; Çılgınsın Man.

 

 

Kendisine para üstü vermek ise kesinlikle yasak. Çünkü para üstü kovalamanın tam bir yoksul hareketi olduğunu her fırsatta söylüyor. Bazı para boyutlarına karşı maalesef tanıma duyusunu yitirmiş durumda Ağaoğlu. Bazen 50 TL’yi bardak altlığı sandığı oluyor. Biz onun etrafındakiler de bunu bozamıyoruz, gitsin de 50 TL’ye konalım diye gergin bir bekleyişe giriyoruz.

 

Ali Ağaoğlu taksit kelimesinin de sadece müşterileri için geçerli olduğuna inanıyor, kendisinin yararlanabileceği bir uygulama olduğunu bilmiyordu. Ali Ağaoğlu’nun Bodrum’da über tatile çıkacağını duyan Boğaziçi Ekonomi mezunu bir arkadaş garson olarak işe girmişti. Kendisi, Ağaoğlu’na taksit kavramını açıkladı. Ağaoğlu anında taksit kelimesinden tiksindi ve 95 TL’lik mantısına yumuldu. Hem de duble porsiyon. Vitrinde mantı açan teyzeye de 200 attı çıktı. 

 

 

Kendisinin “Bodrum’u fakirlerden arındırma, lüks şekilde kalkındırma ve musluktan Krug Brut Vintage 1988 akıtma” gibi, oldukça değerli fikirleri var.

“Ama her şeyin sırası var. Şimdi al şu 200 TL’yi yakışıklı; bana bir kısa Malbo alıver, üstü de kalsın getirip durmayın bana para üstü” deyiverdi; fikirlerini kendine sakladı…

 

Ali Ağaoğlu; AGA plakalı arabası, AGA plakalı helikopteri, AGA plakalı yatı, AGA plakalı sürat teknesi ile magazinden uzak bir tatil yapmaya oldukça niyetli. (Buraya amele gazeteciler gibi !!!! koyacaktık, sonra tiksindik kendimizden koymadık. Anladınız değil mi? Sarkasm var, hatta sarkasizim var)

 

 

Fun fact of the day: Ali Ağaoğlu sabahları yeni basılmış 200 TL’lik banknot kokusuna bayılıyor.