PLAY TUŞU GURME SUNAR: TAKSİM’DE EN İYİ BİBER GAZI NEREDE YENİR?

PLAY TUŞU GURME SUNAR: TAKSİM’DE EN İYİ BİBER GAZI NEREDE YENİR?


Bu Daha Inception, Mücadeleye Devam.


Son dönemde ülkemizin çılgın atan polisleri sayesinde, bir gün yaşanan bir deneyim ertesi gün tekrar edemeyebiliyor. Yani “unique” deneyimler bunlar. Bu nedenle hizmette sınır tanımayarak sizler için genellemenin dibine vurduk. Hangi ara sokaklara TOMA’nın girip giremeyeceğinden, nerede en temiz dayak yenir gibi bütün soruların cevabını bir araya topladık. Ve hatta numaralandırdık. Neden çünkü, sizi seviyoruz. Direnen insanı seviyoruz.

 

1. Sıraselviler

 

 

 

Eğer aksiyon benim göbek adım diyorsanız, ara sokaklardan Akaretler veya Çarşı’ya inmeden önce on numara bir gaz deneyimi yaşamak istiyorsanız; sizin adresiniz Sıraselviler Caddesi. Bölge, uçsuz bucaksız meydan manzarası ve kaçış seçeneklerinin bolluğu ile adeta aksiyona göz kırpıyor. Sığınma koşulları ise maalesef sadece yardımsever büfeciler ve gönlü bol apartman sakinleri ile sınırlı. Her an polis barikatı ile Meydan’a ulaşımızın engellenmesi ise muhtemel.

 

TOMA Level: 7/10

Biber Gazı Level: 6/10

Dayak Level: 5/10

Gözaltı Level: 5/10

 

 

2. Asmalımescit

 

 

 

Sivil direnişi en çok sahiplenen gruplar arasında olan iPhone jenerasyonunun kendilerini evlerinde hissetmelerini sağlayabilecek bir bölge. Bir aydır sekteye uğramış gece hayatının acısını, kapılarını direnişçilere açan barlardan çıkarmak istemez misiniz?

 

Mekanların alternatif happy hour’u “Göze limon, ağza talcid. Hem de bedava, para vermeden” motto’suyla, geceleri uzun zamandır görmediğiniz dostlarınızla karşılaşıp, hasret giderebilirsiniz. “Ben ilk biber gazını aslında Amsterdam’da yemiştim, oradaki çok kaliteliydi, İstanbul’dakiler aynı tadı vermiyor… Bizim polisler işi bilmiyor, ses sistemi çok kötü bir kere TOMA’ların.” gibi söylemlerle biraz olsun kendinizi konser çıkışında kulis yapıyor gibi hissedebilirsiniz. Bu ortamı yakalamak için çetrefilli İstiklal Caddesi’ni geçmeniz gerektiğini unutmayın. Bunun artısı da karbonhidrata aç vücutların yol üstünde patsoyla kendilerini şımartabilme artısı…

 

Ayrıca motor veya vapurla eve dönmeyi düşünenler içinse Asmalımescit, Karaköy’e yakınlığı ile tercih sebebi.

 

TOMA Level: 4/10

Biber Gazı Level: 8/10

Dayak Level: 8/10

Gözaltı Level: 7/10

 

 

3. Cihangir

 

 

 

Temiz bir biber gazı banyosundan sonra bir arkadaşınızın evine sığınmanın tadını yakalamak, tanımadığınız yirmi insanla geceye merhaba demek ve sabaha kadar “Acaba sivil polis var mı lan evde?” paranoyasını doyasıya yaşamak istiyorsanız; size önerimiz, kedili semtimiz Cihangir. Muhit insanının gönlü bol duruşunu göz önüne alırsak; sığınma olanakları oldukça fazla olan semt, Cihangir’i bilmeyenler ve biber gazından görüş alanı zayıflamış olanlar için oldukça zorlayıcı olabilir. Sürpriz baskınlar konusunda kendi çapında ün yapmış olan semtin, hangi köşesinden polis çıkacağını kestirmek ise oldukça güç. Bir bilenle gitmek en doğrusu.

 

 

TOMA Level: 3/10

Biber Gazı Level: 9/10

Dayak Level: 9/10

Gözaltı Level: 8/10

 

 

4. Gezi Parkı / Taksim Meydanı

 

 

 

“Osmanlı Dönemi’nde yaşasaydım kesin Akıncı olurdum abi.” diyen o gözü kara çocukların yeri Meydan. “I Heart Woodstock” diyerek şiddet ile arasına kesin mesafe koyan canlarımızın içlerinin, Gezi Parkı’nda konuşlandığı fakat aynı gaddar muameleyi gördükleri bir bölge burası. Biber gazı yemek için bu bölgeyi tercih edenler, içlerinde engel olamadıkları bir Divan Otel sevgisi ile günü tamamlıyorlar.  Bölge, ulaşım kolaylığı ile göz dolduruyor. Kameraların çektiği tek nokta olması dolayısıyla, az buçuk daha insani bir muamele görebilirsiniz yada görmezsiniz; belli olmaz. Bu arada ikinci gece acayip Mad Max değil miydi lan?

 

 

TOMA Level: 10/10

Biber Gazı Level: 7/10

Dayak Level: 5/10

Gözaltı Level: 5/10

 

 

5. Akaretler / Çarşı

 

 

 

Apocalypse Now’ı izlediniz mi?

 

Planet Of The Apes’e sıcak bakıyor musunuz?

 

The Walking Dead hayranı mısınız?

 

Children Of Men’le ciddi mi düşünüyorsunuz?

 

 

O zaman sizin ilacınız en delikanlı semtimiz Beşiktaş’ta.

 

Barikat yaparken elden ele sırasıyla gelen “Taş, kaldırım taşı, taş, taş, kaldırım taşı”ndan sonra çıkagelen “Havalandırma levhaları”yla aklınızın durduğu, sonrasında yetkili bir abinin “İlerdeki otel izin verdi, havalandırmalarını söktük, barikata devam” demesiyle yardımlaşmanın A++’a vurduğu geceleri anlatmaya ne kelimeler yeter, ne de bilincimiz.

 

 

TOMA Level: 10/10

Biber Gazı Level: 10/10

Dayak Level: 4/10

Gözaltı Level: 6/10

 

Bir aydan uzun süredir vücudu veya aklı dışarıda olan herkesin yüreğine sağlık.

 

Hepimizin bu pasif direnişten öğrendiği; aslında iyiliğin bir gün kazanacağı.

 

 

Bu daha Inception, mücadeleye devam.