TOP 10 LEŞ DÖVME

TOP 10 LEŞ DÖVME


Dövme Değil Kara Leke


Hakkında çok tartışmalar yapıldı. Abdesti bozar dendi, deli dana bulaşır dendi (AIDS de olabilir; tam emin değiliz), askerde komutan dövüyor dendi ama yaptırmak isteyen bir şekilde soluğu dövmecide almasını bildi.

 

 

Lakin dövme olayı çok hassas bir konu. İyi bir dövme hanenize artı puan kazandırır, anlamı olan dövme bir ömür boyu yoldaşınız olur; vefalıdır. Bir de kötü dövmeler vardır. “Tek başına takım” denilebilecek kadar kötü bir dövme, saygınlık oranınızı yerlerde süründürebilir. Siz ne kadar güzel olduğunu söyleseniz de içten içe bilirsiniz ki, o dövme bok gibidir. Ya da dövme sayınızın fazlalığından dolayı “yürüyen tablo” olarak anılmanıza sebebiyet verecek bir durum vardır. Ne kadar güzel olursa olsun, mitoz bölünmeyle çoğalıp, vücudunuzu tamemen işgal edecek dövmelerin görüntüsü zamanla itici bir hal alır. Mahallede parmakla gösterilmenize sebebiyet verir.

 

İşbu yazıda yaptırmamanız gereken, yaptırdıysanız da üstüne siyah boardmarker’la çarpı işareti çizmeniz veya paranız varsa lazerle sildirmeniz gereken dövmelerden bahsedeceğiz.

 

ALEVLİ (AKA METALCİ DÖVMESİ)

 

 

Genellikle el bileklerine yapılan bu dövme ile en az on yaş küçük göstereceksiniz. Lakin bu gençleşme operasyonu pek de iyi bir anlamda olmayacaktır. Üstünüze benzin döküp yaksanız, ortaya çıkacak alevle bile bu dövmenin asla yakalayamayağı türden bir estetiğe kavuşabilirsiniz.

 

 

TRIBAL (AKA KELEBEKLER VADİSİ BOY)

 

 

En klasik tabiriyle kabile ya da metalci dövmesi olarak adlandırılabilecek bu dövme fazlasıyla yaygın bir tür. O kadar ki, bu dövmeye sahip olanların sayısı ile dünya üzerine şimdiye kadar gelmiş geçmiş tüm kabilelerin üyelerinin toplam sayısını geçebilmek mümkün.

 

 

MELEK KANATLARI (AKA GOTİK KIZ)

 

 

Özellikle kadınların sırt bölgesinin üzerine, adeta kara bir bulut gibi çöker bu dövme türü. Yaptıranların “sırtın yere gelmez” lafını bayağı yanlış anlamış olabileceğini düşünüyoruz. Meleklere ve öbür dünyaya olan bütün inancınızı sorgulatması da cabası.

 

BARKOD (AKA MİGROS FRIENDLY)

 

 

Bir döneme damgasını vuran barkod dövmesi artık eskisi kadar sık karşımıza çıkmasa da varlığını bir şekilde sürdürmeye devam ediyor. Yerini yavaş yavaş QR Code dövmelerine bırakan bu dövme sahiplerini, barkod okuyucuya mı, yoksa bir hocaya mı okutsak daha iyi olur bilemiyoruz.

 

ÇİNCE (AKA ÇİN BÜFE GİBİ ÇOCUK)

 

 

“Çin işi, Japon işi bu dövmeyi yaptıranlar kaç kişi?” deyimini lugatımıza kazandıran Çince dövmeler, göz estetiğini bozan dövmeler derneğinin kıdemli üyelerinden biri. Hatta rivayete göre, bu dövme sahipleri bir araya getirilirse ortaya çıkacak Çin Seddi gibi görüntüyü, uzaydan bile görebilmek mümkünmüş. Başka bir rivayete göre de, Çince dövmeye sahip olanlar aynı anda zıplarsa deprem olma ihtimali varmış.

 

TOPYEKÜN (AKA AYAKLI TABLO)

 

 

Bunlar ruh hastası, manyak; çok afedersiniz. Boya badana olayını insan vücuduna uyarlayan böylelerine, tatlı insanlara sorulan "Seni doğarken şekere mi bandılar?" sorusunun bir değişiği olan "Seni doğarken boyaya mı bandılar?" sorusunu yöneltmek istiyoruz.

 

CUPCAKE (AKA UYUZ KIZ)

 

 

Fazla Amelie izlemenin zararlarından biri de günün birinde bu dövmeyi taşıyabile ihtimalini arttırıyor oluşudur. Gerçek hayatta gayet şeker olan bu küçük şeyler, sadece damak zevkimize hitap etmeye devam etse ne güzel olurdu halbuki. Bu dövmeyi yaptıran kızlarımız, şeker kız ve itici kız arasındaki ince çizgiyi fazlasıyla geçiyor; bizden söylemesi.

 

ÇAPA (TEMEL REİS VAR DEDİLER, GELDİK)

 

 

Hala bu dövmeyi yaptıran insanların olabilme ihtimali bile yarınlara umutla bakmamızı engelliyor. Temel Reis klonu olarak hayatına devam eden çapa dövmesi sahiplerine allahtan akıl fikir, Denizbank’tan da haciz diliyoruz.

 

ÜÇGEN (AKA HAYAT BAZEN ÇOK HIPSTER)

 

 

Geometriye olan nefretimizi körükleyen, illuminati’ye laflar hazırlatan üçgen dövmesi, tumblr’la büyüyen jenerasyonumuzun bir dönemki favorisi olarak listemizdeki haklı yerini alıyor.

 

SOL ANAHTARI (AKA NOTA BİLMİYORUM)

 

 

Ekmeğini müzikten çıkarmaya çalışan insanlar olarak, bizi bile rahatsız eden bu dövme türüne, bir dönem Suriye’ye nota vere vere neredeyse şarkı yapacak olan ülkemiz gibi nota vermek istiyoruz.