UNKNOWN İDMAN YURDU VOL. 1

UNKNOWN İDMAN YURDU VOL. 1


Günü Gününe çalişanlara Gelsin


Senelerdir festivallere benden yaşça hallice olan doktor bir ekiple gidiyorum. "Çılgın Doktorlar" diye kodlanabilirler, zira hiçbiri ev sahibi değil, kel değil, evli değil. Yolda görseniz tiplerine küfürler edeceğiniz bir ekip bile diyebilirim bu ekip için ama işte din ve paranın kimden çıkacağını şu Kelime Oyunu'nu sunan güzel adam İhsan Varol bile bilemiyor.

 

Doktor adam ne yapar? Çalışır.

Doktor adam ne yapar? Araştırır.

Doktor adam ne yapar? Hazırlık yapar.

 

İşsiz güçsüz arkadaşlarımla gittiğim konserlerde, genelde kendimi Babylon'un önünde sigara içerken bulurken, bu ekiple işler daha değişik ilerliyor.

Festivale gitmeden önce "Hazırlık" adı altında paylaşılan tedarikli playtlist'ler, içilecek barlar, daha çok içilecek restoranlar listeleri dönüyor.

 

Bu sefer sınıfın sevimsiz çalışkan öğrencisi ben olayım dedim ve medya sponsoru olduğumuz, Hırvatistan'ın Rovinj kentinde 10-14 Eylül arasında düzenlenecek Unknown Festival için idman niteliğinde bir liste çıkardım. 

 

Listeyi çalışıp gelmek isteyenler hazırlıklı olsunlar, bu hafta düzenleyeceğimiz yarışmayla bir adet çift kişilik davetiye dağıtıyor olacağız.

Festivalden de felaket uzunlukta bir analiz makalesi Eylül ortasında karşınıza çıkacak…

 

Live başlığı altında çalacak gruplardan üç öneri ve DJ'lerden üç öneri şimdilik yeter de artar.

Günü gününe çalışmaya bakalım, sonra yeni soru bankasıyla karşınızda olacağız zaten.

 

– LIVE –

 

DISCLOSURE

 

 

Birkaç ay önce çıkan ilk albümleri Settle, senenin en iyi elektronik albümlerinden birisi olmaya aday. Zaten İstanbul'da bile eller havaya kulüplerde, pahalı marketlerde ve genel olarak her yerde çalmasından anlayacağınız üzere hit üstüne hit koyan bir pop-elektronik harikasıyla karşı karşıyayız. 

 

Milyon tane düet şarkı bulunduğundan dolayı canlı performansları nasıl olacak tartışılıyor fakat işin garibi bu düet yapan şarkıcılardan birkaçı zaten festivalde solo olarak çalıyor olacak. Her an İbo konserlerinde sahneye atlayan türkücülerin benzeri bir tabloyla karşı karşıya kalabiliriz. 

 

 

 

 

THE HORRORS

 

 

İkinci albümleriyle; uyuz müzik severler, kaliteli müzik severler, müzik severler, bir bok sevmeyenler, her şeyi sevenler de dahil olmak üzere herkesin en sevdiği gruplardan biri haline gelen Wes Craven'ın toplama grubu The Horrors, festivalin adam akıllı tek gitarlı grubu olabilir.

 

Son olarak Skying'in allanıp pullanıp remix'lendiği Higher albümünü piyasaya fişekleyen canısıların canlı performansları da taş gibi, kaya gibi.

Daha önce değeri bilinmeyen Radar'da izlemediyseniz Mono'da izlediğiniz, ikisini de kaçırdıysanız "Siz nabıyonuz allasen?" diye atarlanacağımız grup, yüzde doksanı İngilizlerin oluşturacağı bir topluluğa çalıyor olacak. Garip bir şekilde konser seçen grubun keyfi bu sefer yerinde olur, tatlı tatlı çalarlar diye umuyoruz.

 

 

 

 

DJANGO DJANGO

 

 

İskoçya'nın bağrından kopup gelen grup, kızarmış Mars, kızarmış Snickers, kızarmış pizzasıyla ünlü memleketten son yıllarda çıkan en allah diyen grup olarak gönül hanemizde ikametgah kağıdını hazır etti.

 

Aldığımız duyumlara göre İstanbul'dan gelen teklifleri "Festivaller dışında çalmayız" gibi saçma sapan bir bahaneyle savuşturan grubu ülkemizde kolay kolay izleyemeyeceğiz. "Hırvatistan şurası, iki vasıta gideriz" diyenler ellerini kaldırsın…

 

 

 

 

– DJ SET –

 

TIGA

 

 

Kafasına estiğinde electro, kız arkadaşıyla ayrıldığında tech-house, iki bira içti mi disco çalarak eklektik setlerin başbakanı olduğunu dünya aleme kanıtlayan Turbo Recordings'in sahibi Tiga, binlerce DJ olan sahnenin yıldızı olacak gibi duruyor.

 

Geçen sene çıkardığı Non Stop derlemesiyle; "Yıkılmadım ayaktayım, var mı lan benden iyi mixleyen, var mı lan benden iyi şarkı seçimi yapan?" diye sarhoş soruları soran DJ'in, sahnede kalacağı saatleri Barcelona FC'nin maç saatlerine göre ayarladığını biliyor muydunuz? Şimdi öğrendiniz, artık kupon yaparken aklınıza takılan soruların cevabı birkaç tweet uzaklıkta…

 

 

 

 

JAMIE XX

 

 

Geçen hafta Parkorman'da kalbimizi pıtı pıtı attıran, evde dinlerken rakıyı buzdolabında unutturup kristallenmesine sebebiyet veren The xx'in beyni Jamie XX, gruptan habersiz ne haltlar karıştırıyor biliyor muydunuz? Biliyordunuz tabii, bilmeyen varsa ufak ufak sıralayalım.

 

Gill Scott-Heron'ın We're New Here yani; "Biz buralarda yeniyiz abi. İş var dediler Urfa'dan geldik, sonrasında inşaatı kapattılar eve dönemiyoruz, bir 20 lira verseniz de yolumuzu bulsak" diye yanaşan bela abileri hatırlatan albümün prodüktörü oldu, Rihanna'lı Drake'li Take Care'in ebeliğini yaptı, Alicia Keys'le When It's All Over'da aşık attı ve daha bir sürü şey…

 

 

 

 

EROL ALKAN

 

 

Kylie Minogue'un Can't Get You Out Of My Head'ini New Order – Blue Monday'le mash-up'layarak MTV Jenerasyonu'nun sevgilisi olan, daha sonra bir sene içinde prodüksiyonunu yaptığı Mystery Jets, Long Blondes ve Late Of The Pier albümleriyle gitarkafa tabir edebileceğimiz indie aşıklarını elektronik müziğe iten, genel olarak zaten elektronik müzik dinleyenlerin ise her zaman ilk onbiri etrafında kurdukları oyuncu olan Erol Alkan'ın seti festivalin adam bıçaklatacak seti olacak.

 

Felaket sert de çalabilir, kafasında göre künefe gibi bir tropik set de çalabilir, eklektiğin anasını da ağlatabilir, artık bekleyip göreceğiz.

 

 

 

Günü gününe çalışırsak olmayacak iş değil, Unknown'u Uknown'da yenebiliriz.

Biletler ve detaylar için Unknown Festival sitesini ziyaret edebilir, "Yok hacı ben para vermem bilete" diyorsanız da bu hafta düzenleyeceğimiz davetiye yarışmasına ateş edebilirsiniz.