KIŞ KONSERLERİ GARANTİ CAZ YEŞİLİ İLE GÜZEL

KIŞ KONSERLERİ GARANTİ CAZ YEŞİLİ İLE GÜZEL


King Krule ve Son Lux beraber, biz hepimiz


2017’nin en heyecan verici albümlerinden birine (ki bunu biz demiyoruz, Pitchfork’undan NME’sine, The Guardian’ından FACT Magazine’ine kadar bütün dünya müzik basının yıl sonu listelerinde ilk ona aldığı bir albümden bahsediyoruz) imza atan bir deha ve 2018’in en beklenmedik gollerinden birini atan bir gruptan bahsediyoruz. Hem de peşisıra İstanbul’a uğrayacak işbu isimler; King Krule ve Son Lux, Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında Salon’a geliyor.

Gerçekten bir Londra, Paris, New York değiliz dense de, bu kış, Salon sayesinde şehrimiz hiç de fena değil, program açıklandıkça elimiz ayağımızın titrediği oluyor heyecandan…

2018’de kendi adımıza yılın konserlerinden biri, hatta birkaçına daha detaylı bakalım, konser öncesi kağıt kalemleri çıkartıp hazırlanmaya başlayalım.

Varan 1: Şu an müzik sahnesinin en en en sıcak isimlerden biri olan, The Ooz’la yılın albümleri listesinde ilk 5’te görmeye alıştığımız İngiliz yetenek fabrikası King Krule, 7 ve 8 Şubat’ta Garanti Caz Yeşili’yle Türkiye’de ilk kez Salon’da. 7-8-9-10 Şubat diye gitse dahi her güne bilet alıp izlemelere doyamayacağımız King Krule’u İstanbul’da izleyecek olmak başlı başına bir ayrıcalık olacak.

Varan 2: Son albümü Brighter Wounds’u bu hafta yayınlayan ve bir haftada loop’a alıp eskitmeye başladığımız senenin en zahmetsizce cool albümlerinden birine imza atarken Post-Rock ve Trip-Hop’u güzelce buluşturup birbirine yakıştıran Son Lux, 3 Mart’ta yine Garanti Caz Yeşili’yle Salon’da olacak.

İlk albümleri At War With Walls & Mazes ile “Bu grup yürür” etiketini kapan, ikinci albümleriyle “Owen Pallett, In Rainbows dönemi Radiohead ve Wild Beasts arasında bir yerlerde, karanlık ve opera gibi” olarak tanımlanan ve Childish Gambino, Mumford & Sons gibi isimleri bünyesinde taşıyan “En iyi indie plak şirketi” ödüllü Glassnote Records ailesine katılan Son Lux’ın çalıştığı isimler arasında Sufjan Stevens ve Woodkid gibi isimler de yer alıyor.

3 Mart’ta ilk kez İstanbul’a gelip Salon’un sahnesinde bizleri büyüleyecek Son Lux’ın albümünü erkenden dinleyip şarkıları ezberlemeye başlamak istersen son albümlerini buradan dinleyebilirsin. Konserin biletleri de hemen burada.