mini dizi candy’nin başrolünde elisabeth moss oynayacak

mini dizi candy’nin başrolünde elisabeth moss oynayacak


based on true story


Son yıllarda hem dizi hem de sinema sektörünün gözde isimlerinden biri olan Emmy ve Altın Küre ödüllü aktris Elisabeth Moss, yepyeni bir projeyle ekranlara dönüyor. 2020 yılını The Invisible Man ve Shirley filmleriyle geçiren Moss, Candy isimli mini dizide 1980 yılında Teksas’ta kilise arkadaşı Betty Gore’u öldüren katil Candy Montgomery‘i canlandıracak. Gerçek bir hikaye üzerine kurulan dizi, iyi bir işe sahip, kendisini çok seven kocası ve iki çocuğuyla birlikte güzel bir evde yaşayan ve hayatta istediği her şeye sahipmiş gibi gözüken Teksaslı ev hanımı Candy Montgomery’nin bu cinayeti işleme sürecini konu edinecek.

Ödüllü dizi The Act’ın yaratıcısı Nick Antosca ve Mad Men’in senaristlerinden Robin Veith, Candy dizisinin yürütücü yapımcılığını üstlenecek. Daha önce Robin Veith ile Mad Men’de çalışan Elisabeth Moss ise yeni projesi için oldukça heyecanlı. Bir süredir anti-kahraman rollerinde oynamak istediğini ve Mad Men’den sonra Robin’le yeniden çalışmanın yollarını aradığını belirten Moss, Robin’in Candy dizisi ile kapısını çalmasının ardından hiç düşünmeden evet dediğini açıkladı.

Ajandası oldukça dolu olan Moss, 2021 yılında bol bol ekranlarımıza misafir olacak. Wes Anderson’ın yeni filmi The French Dispatch ve Taiki Waititi’nin Next Goal Wins filmlerinde oynayacak Moss, aynı zamanda The Handmaid’s Tale’in 4. sezonu için de kameralar karşısına geçecek. Henüz çekim tarihi netleşmeyen Candy dizisinin ise dijital platformlarda mı yoksa konvansiyonel medya da mı yer bulacağı bilinmiyor.