his dark materials üçüncü ve final sezonuyla ekranlara veda edecek

his dark materials üçüncü ve final sezonuyla ekranlara veda edecek


macera sona eriyor


HBO’nun oyuncu kadrosunu her sezon genişleterek ilerlediği dizisi His Dark Materials, üçüncü sezon onayını aldı. Aynı zamanda üçüncü sezonun dizinin final sezonu olacağı açıklandı.

Philip Pullman’ın ödüllü üçlemesinden HBO kalitesiyle televizyona aktarılan His Dark Materials, yetim bir çocuk olan Lyra’nın büyü, teknoloji ve bilimin iç içe geçtiği paralel bir evrendeki bol aksiyonlu hikayesini anlatıyor. Bu fantastik evrende minik kahramanımız, arkadaşını bulmak için kendisine verilen altın pusulayı takip edip paralel evrenler arasında bir yolculuğa çıkıyor ve kendisini kaçırılan çocuklar, esrarengiz güçler içeren şeytani bir komplonun ortasında buluyor.

The Golden Compass ile 2007’de beyaz perdeye uyarlanmaya çalışılıp çok da başarılı bir sonuç elde edemeyen hikayenin televizyon uyarlamasında başrolde Logan filmiyle bizleri bol bol ağlatan Dafne Keen yer alıyor. X-Men serisinin Professor X’i James McAvoy’un Keen’e eşlik ettiği dizinin oyuncu ve seslendirme kadrosu Andrew Scott, Phoebe Waller – Bridge, Ruth Wilson, Lin-Manuel Miranda, Clarke Peters ve James Cosmo gibi önemli isimlerle dolu.

Senaryosunu Jack Thorne’un yazdığı, yönetmen koltuğunda The King’s Speech ile Oscar kazanan Tom Hooper’ın yer aldığı dizinin ikinci sezonu geçtiğimiz Kasım ayında yayınlanmıştı. 2021 içinde başlayacak yeni sezon çekimleriyle 3 kitaplık seriyi ve dolayısıyla da diziyi noktalamaya hazırlanan HBO, dizinin 3. sezonuyla birlikte sona ereceğini de açıkladı.

Dizinin yapımcı şirketlerinden biri olan Bad Wolf kurucu ortağı ve yönetici yapımcısı Jane Tranter da yaklaşan final hakkında açıklamalarda bulundu. “His Dark Materials benim için gerçekten küresel bir TV deneyimi ve kişisel bir kariyer zirvesi oldu. Cardiff’teki Bad Wolf yaratıcı ekibi imkansızı mümkün kıldı ve Philip Pullman’ın dünyasını hayata geçirdi. Dünyanın dört bir yanındaki hayranlar tarafından alkışlanan ve benimsenen bu sıkı çalışmanın ve bağlılığın tüm zor işi zahmete değer hale getirdiğini görmek beni ve tüm ekibi çok mutlu etti. BBC ve HBO’nun harika bağlılığı ve inancı olmasaydı bunların hiçbiri mümkün olamazdı. Philip Pullman’ın üçlemesinin üçüncü bölümünü onların destekleri ve teşvikleriyle yapmaktan heyecan ve onur duyuyorum.” yorumuyla diziye olan bağını ve memnuniyetini paylaşan Tranter, His Dark Materials’ın bir Doctor Who olmasa da her yaştan İngiliz’i televizyon ekranında buluşturduğu için mutlu olduğunu söyledi.

Şimdilik final sezonunun yayın tarihine dair bir detay paylaşılmayan dizinin çekimleri önümüzdeki yılın bahar aylarında başlayacak gibi gözüküyor. Her şey planlandığı gibi giderse yine Kasım veya Aralık ayları gibi His Dark Materials’ın final sezonuyla ekranlara geleceğini düşünebiliriz.

Şu anda ikinci sezonunun son bölümünün yayınlanması beklenen dizinin fragmanı hemen aşağıda.