margot robbie ve brad pitt’li babylon filminin vizyon tarihi bir yıl ertelendi

margot robbie ve brad pitt’li babylon filminin vizyon tarihi bir yıl ertelendi


25 aralık 2022


Damien Chazelle’in heyecanla beklenen yeni projesi Babylon’un vizyon tarihi, bir yıl ertelemeyle 25 Aralık 2022 olarak belirlendi. Hollywood’da sesli filmlere geçilen dönemini anlatacak film, yönetmeni kadar başrol isimleriyle de dikkat çekiyor.

Kısacık sinema kariyerine Oscar ödüllü La La Land, büyük beğeni toplayan Whiplash ve First Man filmlerini sıkıştırarak “Bu çocukta iş var” dedirten Damien Chazelle, yeni filmi Babylon‘da Margot Robbie ve Brad Pitt ikilisini bir araya getirecek. Chazelle’in en yüksek bütçeli yapımı olmaya hazırlanan Babylon’un açıklanan kadrosunda ilk başta Margot Robbie yerine Emma Stone’un yer alacağını öğrenmiştik. Sonra gelen haberler ise küçük bir oyunu değişikliğinin ardından filmin kadrosunun nihai sonra ulaştığını doğruladı.

Sinemaseverleri 1920’li yılların Hollywood atmosferine götürecek ve bu haliyle Quentin Tarantino’nun son filmi Once Upon a Time in Hollywood’u hatırlatan Babylon, dönemin ünlü sessiz sinema sanatçısı John Gilbert ve Hollywood’ın ilk “it girl’ü” Clara Bow‘un hikayelerine odaklanacak. Brad Pitt, 20’lerde Hollywood sinemasının değişmesiyle eski popülaritesini yitirmiş, yeni sinemaya ayak uyduramayan John Gilbert’ı, Margot Robbie ise Clara Bow’u canlandıracak.

Filmde yer alacak gerçek figürlerden biri de sessiz sinema döneminin önemli isimlerinden Anna May Wong olacak. Anna May Wong karakterine The Exorcist ve Wu Assassins gibi yapımlardan aşina olduğumuz Li Jun Li hayat verecek. Piccadilly ve Daughter of the Dragon gibi filmlerde rol alan Wong, tüm dünyada tanınırlık kazanan ilk Asya kökenli Amerikalı oyuncu olmasıyla da sinema tarihinde önemli bir yere sahip.

Hikayede ayrıca dönemin yıldız oyuncularından Clara Bow, yazar Elinor Glyn ve stüdyo sahibi Irving Thalberg gibi gerçek isimlerin de yer alacağı daha önce açıklanmıştı. Öte yandan hikayenin merkezinde yer alacağı söylenen Meksikalı karakteri kimin canlandıracağı henüz belirsizliğini koruyor. Amerika’da doğan, ancak ülkeye kaçak yollarla girmiş Meksikalı bir çiftin çocuğu olan bu 20’li yaşlarındaki genç adam, Hollywood’da bir kariyer peşinde koşacak.

İlk olarak 2021 sonunda vizyona gireceği açıklanan filmin yeni tarihi küçük bir değişiklik ile bir yıl sonrasına, 25 Aralık 2022’ye ertelendi.