safdie kardeşler, pee-wee aka paul reubens belgeseli üzerinde çalışıyor

safdie kardeşler, pee-wee aka paul reubens belgeseli üzerinde çalışıyor


o bir pop kültür ikonu…


Paul Reubens, canlandırdığı unutulmaz karakter Pee-wee Herman’ı merkezine alan “karanlık” bir film yapma istediğinden birkaç yıldır bahsediyordu. Bu filmin yönetmen koltuğunda da son olarak “Uncut Gems” ile haklarında bol bol konuştuğumuz Safdie Kardeşler’in yer alma ihtimali sinema dünyası kulislerinde epeydir konuşuluyordu. Bunları doğrular nitelikteki haber HBO’dan geldi; Safdie’ler yapımcılığını üstlenecekleri yeni bir Reubens belgeseli üzerinde çalışıyor.

HBO’nun iki bölümlük Paul Reubens belgeseli, hayal gücü kuvvetli sanatçının hayatını popüler kültürün en ünlü ve alışılmadık ikonuna dönüşen Pee-wee Herman’la birlikte anlatacak. Yapımcı olarak göre alacak Josh ve Benny Safdie kardeşlere, The Irishman ve Joker’den tanıdığımız Emma Tillinger Koskoff eşlik edecek. Belgeselin yönetmen koltuğunda ise Spaceship Earth’ün yönetmeni Matt Wolf oturacak. Wolf, ”Hepimiz Pee-wee Herman’ı tanıyoruz, şimdi ise dünyanın Paul Reubens ile tanışma zamanı. Reubens’in hikayesini paylaşmak için sabırsızlanıyorum.” diyor.

Safdie Kardeşler’in karanlık bir Pee-Wee filmi yerine bir belgeseli bizimle buluşturmaya hazırlanması dışında verebileceğimiz başka bir detay şimdilik bulunmuyor. Fazlasını bize zaman gösterecek.