netflix ve amazon’u birbirine düşüren proje

netflix ve amazon’u birbirine düşüren proje


chris var, pedro var, crime var


Uzun zamandır Thor olarak bildiğimiz Chris Hemsworth ve The Last of Us ile Emmy adaylığı kapmış Pedro Pascal’ımızın oynayacağı kesinleşen “Crime 101” için iki şirket transfer çalımı peşinde koşuyor. Henüz proje taslağı halindeki filmin kapısını Amazon ve Netflix aşındırmaya devam ediyor. Deadline’ın bilgisine göre, film SAG-AFTRA grevinden beri şirketler arasında gidip geliyormuş.

Netflix, suç belgeselleri ve genel olarak suçla ilgili bütün içeriklerde geniş kataloğuyla uzunca süredir zirveye oynuyor. True Crime adı verilen bu janra, kendine özgü sadık bir kitleye sahip ve Netflix’e sadece suç belgeselleri izlemeye gelen, bu yüzden üyeliği aktif tutan bir kesim bulunuyor. Yayın şirketi Fincher ile ortaklığını bozmayarak yakın zamanda The Killer filminin fragmanını yayınladı. Netflix yeni suç projelerinin de peşinde koşmaya devam ediyor. Bir yandan bir diğer talip Amazon, oldukça sınırlı ve az içerik bulunan kataloğunu kaliteli işlerle genişletmek ve yeni aboneler kazanmak istiyor.

Peki nedir bu “Crime 101”? Daha önce “The Power of the Dog” adlı kitabı yazmış, filme uyarlanan eser Oscar adaylığı kapmış Don Winslow’un yeni kısa romanı. 2021’de yazdığı roman hatrı sayılır bir okuyucu kitlesi elde etmişti. Kitabın özeti şöyle: “Pasifik Sahil Otoyolu’nun yukarısında ve aşağısında gerçekleşen bir dizi üst düzey mücevher soygunu, failin “Suç 101” adını verdiği katı bir kurala göre yaşaması nedeniyle yıllardır çözülemedi. Polis, hırsızlıkları Kolombiyalı kartellere bağlıyor. Ancak Dedektif Lou Lubesnick’in içgüdüleri bunun tek bir kişinin işi olduğunu söylüyor.”

Proje taslağı halindeki filmi daha önce “American Animals” ve “The Imposter” gibi filmlere imza atan Bart Layton yönetecek. Teklif yarışında Amazon biraz önde gözükse de henüz hiçbir şey bitmiş değil.