eski nirvana’lılar conan o’brien podcast’inde eski günleri yad etti

eski nirvana’lılar conan o’brien podcast’inde eski günleri yad etti


konuş dave grohl


Bir zamanların Nirvana davulcusu Dave Grohl, grubun basçsı Krist Novoselic ve prodüktör Steve Albini, Nirvana’nın başarısının punk kökleriyle çeliştiği yönündeki iddialara yanıt verdi. Üçlü, Conan O’Brien‘ın podcast’i Conan Needs A Friend‘e katıldı. O’Brien, grubun başarısının punk geçmişlerine ters düşüp düşmediğini sordu. Yapımcı Albini yanıt olarak, punk kültürünün dışındaki insanlardan gelen bu eleştiriyle sık sık karşılaştığını söyledi: 

 

“Punk sahnesindeki hiç kimseden tamamen kıskançlık ifadesi olmayan bir eleştiri almadım. Genel olarak, Nirvana’nın hayranları Nirvana’nın başarılı olmasını, kendi kendini idame ettirmesini ve sevilmesini istiyordu.”

 

Grohl ayrıca Nirvana’nın başarısı hakkındaki düşüncelerini de dile getirdi. O zamanlar Kurt Cobain ile ufak bir daireyi paylaştıklarını belirtti.

 

“Nevermind albümünü yapmadan önce neredeyse sefalet içinde yaşıyorduk. Kendi daireme sahip olmak ve bunu müzik sayesinde yapabilmek için her şeyi yapardım.”

 

Nirvana davulcusu ayrıca grubun parasıyla annesinin evinin borcunu ödediği ya da ona araba aldığı için “çelişki” ya da “utanç” hissetmediğini söyledi. Grohl, O’Brien’a verdiği demeçte;

 

“Sanırım kişisel olarak çelişki hissetmememin nedeni, grubun bu noktaya gelmesi için gerçek benliğimizin dışında bir şey yapmadığımızı bilmemdi.” dedi.