banksy’nin gerçek adını açıkladığı eski bir röportaj yayınlandı!

banksy’nin gerçek adını açıkladığı eski bir röportaj yayınlandı!


herkes rahatlayabilir


Anonim kimliği ve gerilla eserleriyle yıllardır dikkatleri üzerine çekip ülkemizde de haberlerde kendine yer bulan Banksy’nin kendi adını açıkladığı bir röportaj paylaşıldı! 2003 yılında BBC ile yaptığı ve yeni gün ışığına çıkarılan röportajda gerçek adını açıkladı. Röportajın tamamı ilk kez paylaşılıyor

 

Yirmi yıl önce radyoya kaydedilen ancak hiçbir zaman yayınlanmayan röportaj, BBC Radio 4‘un The Banksy Story programı için yayınlanan özel bir bölümün parçasıymış. Bristol‘de yaşayan ve on yıllardır kimliği gizli tutulan ünlü sanatçı, BBC’nin eski sanat muhabiri Nigel Wrench‘le, sanatçının 2003 yılında gerçekleştirdiği Turf War sergisi Radyo 4’ün programı için kurulurken konuşmuş.

 

Wrench’e konuşan Banksy, BBC’nin paylaştığı basın bülteninde de yer aldığı üzere, ilk kez The Independent‘ın bir haberinde yer alan ismini doğruladı. Wrench, röportajda Banksy’nin gerçek ismini kullanıp kullanamayacağını sordu ve The Independent’ın zaten bu ismi kullandığını belirterek sanatçıdan isminin Robert Banks olup olmadığını teyit etmesini istedi. Banksy “Adım Robbie,” diye açıkladı.

 

Röportajın başka bir yerinde Banksy, grafitinin vandalizm olup olmadığı hakkında konuştu: “Eğer düzgün yapılırsa yasadışıdır! Ama yaptığım işlerden dolayı çoğu insandan iyi tepkiler aldığımı düşünüyorum. Bilirsiniz, geçmişte polislerin bile hoşlarına giden şeyler olduğunu söyledikleri oldu, ama… Ben sadece dışarı çıkıp bunları boyamanın benim hakkım olduğunu düşünüyorum.”

“Eğer beğenmezlerse gidip üzerini boyamak da aynı şekilde bir başkasının hakkı, anlıyor musunuz? Aslında bir kova beyaz boya ile bir şeylerin üzerini boyamak çok uzun sürmez. Bence şehre büyük bir oyun alanı gibi davranırsanız daha iyi olur. Orası etrafı dağıtmak için var, anlıyor musunuz?”

 

Adını öğrendiğimize göre hepimiz rahat bir nefes alabiliriz. Röportajın tamamı şurada.