barbie’nin devam filmi gelir mi?

barbie’nin devam filmi gelir mi?


peki gerek var mı?


Margot Robbie, Barbie filminin devam filmine ihtiyaç olmadığını düşünüyor. Marvel filmlerinin gişe rekorları kırdığı ve sinema sektörünün her zamankinden daha kırılgan olduğu bir yılda, “Barbie” gibi aykırı bir film sinema sektöründe farklı bir başarı elde etti. Uzun zaman sonra ilk kez, kendi dili ve derdi olan, kadın yönetmene sahip bir film bu kadar çok izlendi. Film ister beğenin ister beğenmeyin, aksiyon ve görsel efekte sıkışmış sinema sektörü için Barbie’nin gişe hasılatı önemliydi. 

 

Hem “Barbie” hem de “Oppenheimer“, 2023 yazını daha önce alışık olduğumuz blockbuster filmlerin (“The Flash”, “Mission Impossible 7” ve “The Little Mermaid”) üzerinde domine etti ve elbette birleşerek #BarbenHeimmer adlı sinema fenomenini yarattı. Nitekim “Barbie” 1,4 milyar dolar hasılat elde ederek 2023’ün en çok gişe yapan filmi oldu ve bu rakam bu yıl da aşılamayacak gibi görünüyor.

 

Filmin büyük başarısı göz önüne alındığında, devam filmleri, yan hikayeler ve daha fazla potansiyele dair haberler yapıldı. Ancak filmin yıldızı ve yapımcısı Margot Robbie ile yapılan son röportajda, materyali başlangıçta Greta Gerwig’e getiren kişi olan Robbie, belki de devam filminin gereksiz olduğunu düşünüyor.

 

Robbie bu hafta Associated Press’e şunları söyledi: “Sanırım her şeyi bu filme koyduk. Üçleme gibi bir şey yapmak için inşa etmedik. Greta her şeyi bu filme koydu, bu yüzden sonraki aşamanın ne olacağını hayal edemiyorum.”

 

Robbie daha önce bir dergiye verdiği röportajda farklı bir şey söylemişti. “Barbie, bu noktadan milyonlarca farklı yönde gidebilir. Ancak birinci filmi kurmaya çalışırken aynı zamanda devam filmlerini planlarsanız bir tür kapana kısılmış hissedersiniz.”

 

Gerwig o sırada kariyerinde ilerlemeye devam ediyor, Netflix‘e “Narnia Günlükleri” filmi için bir anlaşma yaptı bile. 

 

Her durumda, “Narnia” muhtemelen daha önce gelecek ve Barbie’nin devam filmi muhtemelen yıllar sonra bizlerle buluşacak. Barbie’nin başı sonu olan, tek film olarak kalması franchise ve evren oluşturma çılgınlığı için güzel bir örnek teşkil edebilir. Buna karşın Barbie’nin esas şirketi Mattel, durmayacak ve mümkün olan bütün plastik bebeklerine film yaparak yılanın başını tekrar ısıracaktır.