boygenius, sinéad o’connor anısına single yayınladı

boygenius, sinéad o’connor anısına single yayınladı


protest sanatçıyı tanıma fırsatıdır


Phoebe Bridgers, Julien Baker ve Lucy Dacus… Kendi kariyerinin zirvesinde üç sanatçıyla oluşan indie süper grubu Boygenius, Sinéad O’Connor anısına bir yardım single’ı olan The Parting Glass’ı coverladı. 

 

Grup, 2018’de kendi adlarını taşıyan EP’lerini yayınladıktan sonra, 2023’te ilk tam uzunluktaki çalışmaları The Record ve devam niteliğindeki The Rest adlı EP’leriyle geri dönmüştü. Zeka, duygusal aktiflik ve karanlık lirizmini bir araya getiren işbirliği “daha ne olsun?” dedirtiyor. 

 

Phoebe Bridgers’ın her yıl bir yardım single’ı yayınlama geleneği, Boygenius grup arkadaşları ve İrlandalı folk ikilisi Ye Vagabonds’un yardımlarıyla devam ediyor. Müzisyenler, İrlanda’da popüler olan geleneksel bir halk müziği olan “The Parting Glass” için işbirliği yaptı. Şarkının kapak resmi ise, şarkıyı 2002 yılında ünlü bir şekilde kaydeden merhum Sinéad O’Connor’ın bir fotoğrafı. 

 

Her iki grup ve Interscope Records, single’dan elde edilen tüm net geliri Dublin’in dezavantajlı bir bölgesinde büyüyen çocuklar için okul sonrası bir çalışma olan Aisling Project’e bağışlayacak. Bu hayır kurumu Sinéad O’Connor Estate tarafından seçildi.

 

Sinéad O’Connor, ülkemizde Papa resmini yırtmasıyla, Müslüman olmasıyla da tanınan aktivist bir ses sanatçısıydı. 6 temmuz 2023 günü, 56 yaşında aramızdan ayrılmış İrlandalı pop sanatçısı protest şarkı ile popu birleştirmeye çalıştı. Albümü aşağıdan dinleyebilirsiniz.