dumanı üstünde fragmanı düşen madame web kimdir?

dumanı üstünde fragmanı düşen madame web kimdir?


peki neden sony


Sony Pictures’un Spider-Man haklarını devretmesinden sonra elinde avucunda kalan, Venom dışındaki karakteri Madame Web’in filminden ilk fragman dün yayınlandı. Aniden karşılaştığımız bu karakteri daha önce nerede gördük, kimdir necidir tanıyalım istedik. 

 

Madame Web (Cassandra Webb) Marvel Comics tarafından yayınlanan Amerikan çizgi romanlarında yer alan kurgusal bir karakterdir. İlk olarak Kasım 1980’de yayınlanan The Amazing Spider-Man #210‘da ortaya çıktı ve yazar Denny O’Neil ve sanatçı John Romita Jr. tarafından yaratıldı. Genellikle Spider-Man çizgi roman serisinde yardımcı bir karakter olarak tasvir edilir ve burada örümcek ağına benzeyen bir yaşam destek sistemine bağlı, göz kapaklarını kontrol etmekte güçlük çeken yaşlı bir kadın olarak görünür.

 

Madame Web bir durugörü ve önsezi mutantıdır ve ilk olarak Spider-Man’in kaçırılan bir kurbanı bulmasına yardım etmek için ortaya çıkmıştır. Webb, dördüncü Örümcek Kadın Charlotte Witter’ın büyük annesidir.

 

Güçler ve yetenekler

Madame Web çeşitli psişik yeteneklere sahip bir mutanttır. Başkalarının zihinlerini okumak için telepati kullanabilir. Geleceği görme yeteneğine sahiptir. Madame Web, fiziksel bedeninden uzakta astral bir formunu yansıtabilir. Başkalarının zihinleri üzerinde psişik ameliyat yapabilir. Psişik enerjilere karşı duyarlıdır, bu da başkalarında psişik güçlerin varlığını hissetmesine, çevresindeki alanı ve kendisinden uzakta gerçekleşen olayları görmesine olanak tanır. 

 

Nerede Gördük?

1994 yapımı Spider-Man: The Animated Series’de üçüncü chapter’dan itibaren Spider’a akıl hocalığı yapıyordu. O dizide de hayli yaşlı bir kadın olarak görünen karakter zaman, mekan tanımayan, Spidey ile sürekli dalga geçen bir yapıdaydı.

 

 

Rachel Dratch, Spider-Man: Across the Spider-Verse (2023) filminde Miles Morales’in okulunda danışmanlık yapan C. Weber’i seslendirmişti. C harfinin Cassandra olduğu düşünülen bu göndermede karakterin daha sonra Madame Web olacağına ihtimal verildi. 

 

r/Spiderman - Should ‘C. Weber’ turn out to be Madame Web (or at least a variant of her) in ‘Beyond the Spider-Verse’?

 

Dakota Johnson da Sony’nin bağımsız, Venom’lu evreninde geçen 2024 yapımı Madame Web filminde Madame Web’i canlandırıyor. Filmin kadrosunda Sydney Sweeney, Dakota Johnson, Emma Roberts bulunuyor. Fragmanın genel kurgusu ve oyunculuklar, 2000’lerin eski süper kahraman filmlerine benzetildi.