john lennon’ın cinayetinin belgeselinden fragman geldi

john lennon’ın cinayetinin belgeselinden fragman geldi


43 senelik enigma


Komplo teorisyenlerine gün doğdu! John Lennon cinayetinin belgeselinden fragman geldi. Mark David Chapman‘ın John Lennon’ı vurmasının ardındaki anlaşılması zor nedenler nihayet Apple TV+‘ın  belgesel dizisinde açıklanıyor. Belgesel canavarı Netflix’in bu projeyi kaptırması hayli ilginç.

 

John Lennon: Murder Without a Trial“, Hawaii’li bir fotoğrafçı olan Chapman’ın, kısa ömürlü uzun etkili The Beatles’tan Lennon’ı öldürmek için neden yola çıktığını sorguluyor. Chapman’ın savunma avukatı David Suggs ve Chapman’ı ilk değerlendiren psikiyatrist Dr. Naomi Goldstein ile yapılan röportajlar, 1980’deki cinayet sırasındaki ruh haline dair yeni bilgiler veriyor. Lennon cinayetinin tanıklarından taksi şoförü Richard Peterson ve Lennon’ın meşhur binanın dışında vurulmadan önceki son sözlerini duyan Jay Hastings Chapman’ı öldürmeye iten şeyin ne olduğuna dair spekülasyonlarda bulunuyor.

 

Lennon ve eşi Yoko Ono’nun ortak arkadaşı Elliot Mintz ile de görüşen belgesel dizi, katil Chapman’ın dini motifleri olup olmadığını ya da ünlüleri öldürmek için daha büyük bir komplonun parçası olup olmadığını sorguluyor.

 

Dizinin sloganına göre, “Murder Without a Trial”, “hiç mahkemeye çıkmamış bir ikonun cinayetini” yeniden inceliyor. Lennon’ı öldürdüğünü itiraf eden Chapman’ın mahkumiyetine yol açan ve daha önce görülmemiş olay yeri fotoğraflarını içeren üç bölümlük belgesel diziyi Emmy ödüllü Kiefer Sutherland anlatıyor.

 

Yapım için New York Emniyet Müdürlüğü, Şartlı Tahliye Kurulu ve Bölge Savcılığı’ndan kapsamlı Bilgi Edinme Özgürlüğü Yasası talepleri alındı.

 

Dizinin Apple TV+ için yapımcılığını 72 Films’in BAFTA ve Emmy Ödüllü ekibi, yönetmenliğini Nick Holt ve Rob Coldstream, yürütücü yapımcılığını David Glover, Mark Raphael ve Rob Coldstream, yapımcılığını ise Simon Bunney ve Louis Lee Ray üstleniyor. 

 

“Murder Without a Trial”, Lennon’ın mirasına ışık tutan ve 2023 yılında gösterime girecek olan ikinci kurgu olmayan proje.The Lost Weekend” adlı belgesel film Nisan 2023’te gösterime girmiş ve Lennon’ın eski Apple Records çalışanı May Pang ile olan ilişkisini anlatmıştı. 

 

“John Lennon: Murder Without a Trial” 6 Aralık’ta Apple TV+’ta gösterime giriyor. Fragmana aşağıdan göz atabilirsiniz.