netflix şimdi de terminator animesi yapıyor

netflix şimdi de terminator animesi yapıyor


bu da bir şeye sarmasın


Netflix ana sayfasına yakın zamanda girmişseniz animeler üzerine daha fazla eğildiğini fark etmişsinizdir. Popüler animeleri birer birer satın alması bir yana, animesini yapabileceği herhangi bir hikayenin animesini yapıyor. Terminator, projenin son ayağı. Netflix’in bir Terminator animesi için Production I.G ile birlikte çalıştığını öğreneli uzun zaman oldu, ancak bugün nihayet dizi hakkında biraz daha ayrıntıya sahibiz. Anime için ilk teaser, Netflix’in Geeked Week etkinliğinde gösterildi, ancak başlıktan başka pek bir şey göstermiyor.

 

Bilmeyenler için, animasyon stüdyosu Production I.G, orijinal Ghost in the Shell filminden Star Wars Visions antolojisi gibi şimdiye kadarki en ikonik animelerden bazıları üzerinde çalıştı. Bu arada, Terminator için sekiz bölümlük serinin yönetmenliğini Bleach serisindeki çalışmalarıyla tanınan Masashi Kudo üstlenirken, Mattson Tomlin (Project Power ve Mother/Android) yazar ve showrunner olarak görev yapacak.

 

Terminator’ın kurmaca evrenindeki zaman çizelgesinde nereye oturduğuna gelince, işte resmi sinopsis:

 

2022: Hayatta kalan birkaç insan ile sonsuz bir makine ordusu arasında onlarca yıldır süren bir gelecek savaşı. 

 

1997: Skynet olarak bilinen yapay zeka öz farkındalık kazandı ve insanlığa karşı savaşına başladı. Gelecek ile bu geçmiş arasında kalan bir asker, insanlığın kaderini değiştirmek için zamanda geriye gönderilir.

 

Terminator, Skynet’in insanlığa karşı saldırısıyla rekabet etmek üzere tasarlanmış yeni bir yapay zeka sistemini başlatmak için çalışan Malcolm Lee adlı bir bilim insanını korumak için 1997’ye gelir. Malcolm, yaratılışının ahlaki karmaşıklıklarında gezinirken, gelecekten gelen amansız bir suikastçı tarafından avlanır ve bu da üç çocuğunun kaderini sonsuza dek değiştirir.

 

Terminator animesi şu anda bir prömiyer tarihine sahip değil. Ancak Netflix’in Cyberpunk Edgerunners, Skull Island ve yaklaşan Tomb Raider serisini de içeren büyük bir animasyon uyarlamalarının bir parçası.