pedro pascal ve javier bardem fantastic four ekibinde!

pedro pascal ve javier bardem fantastic four ekibinde!


resmi bilgi değil, duyumdur


Film eleştirmeni ve gazeteci Jeff Sneider’ın dün kendi blogunda paylaştığı bilgiler geceye bomba gibi düştü. “Marvel Çılgınlığı: Feige İlk Ailesini (F4) Buldu mu?” başlıklı yazıda, başka bir gazeteci John Rocha ile gerçekleştirdiği programdan öğrendiklerini sıraladı. 

 

“Bugün nihayet Pedro Pascal‘ın Mister Fantastic’i oynayacağı haberi geldi ki bu da elimde tuttuğum haberlerden biriydi. Benden bir şey söylemememin istenmesinin nedenlerinden biri de Pascal’ın programının oldukça yoğun olması. Yakında Ridley Scott’ın Gladiator devam filminin çekimlerine denizaşırı ülkelerde devam edecek. Ayrıca 2024’te, HBO‘nun The Last of Us dizisinin 2. sezonunu ve Zach Cregger‘ın epik gerilim filmi Weapons‘ı çekecek. Dolayısıyla, Pascal’ın programının gelecek yılın başlarında büyük bir Marvel çekimine izin verip vermeyeceği belirsizdi, ancak görünüşe göre, yakın zamanda sona eren iki grev, programında bir aralık yarattı. Pascal’ın  yüzünü içeren Fantastic Four konsept çizimlerinin şimdiden hazır olduğu söyleniyor. Vanessa Kirby‘nin filmin başrolü olacağı söylenen Sue Storm’u (nam-ı diğer Görünmez Kadın) canlandıracağı, Joseph Quinn ve Ebon Moss-Bachrach‘ın da sırasıyla Johnny Storm (nam-ı diğer Human Torch) ve Ben Grimm’i (nam-ı diğer Thing) oynamaya hazırlandıkları düşünüldüğünde, Marvel’ın Mr. Fantastic için büyük bir yıldıza ihtiyacı olduğu düşünülüyordu.

 

İşte Mr. Fantastic arayışının iç yüzü.

 

SAG-AFTRA grevinden hemen önce Marvel, tıpkı James Gunn’ın Superman: Legacy için yaptığı gibi Reed Richards için gizli deneme çekimleri yaptı ve bunları zamanında yetiştirmek için acele etti. Christopher Abbott ve Jamie Dornan’ın da aralarında bulunduğu bir grup oyuncu Londra’ya uçtu ve testlerin pek de iyi geçmediği söylendi. 

 

Marvel’ın daha büyük bir isme ihtiyacı olduğu kısa sürede anlaşıldı. Grev yürürlüğe girmeden hemen önce Jake Gyllenhaal‘a gittiler ama o çok fazla para istedi. Bütçe bu F4 filmi için sorun oldu, bu yüzden Emma Stone Sue Storm’u oynamıyor. Kadın çok pahalı ve Marvel’dan Kevin Feige yetenek maliyet oranını kontrol altında tutmaya çalışıyor. Kirby, Quinn ve Moss-Bachrach’ın diğer üç başrol için sıraya girmesiyle Feige, Gyllenhaal’la ilgili olarak aktörün ücretinin yanı sıra bir başka sorunu daha öngördü. İçeriden birinin sözleriyle, oyuncu kadrosunun “çok beyaz” olmasından korktuğu söylendi. Reed Richards, oyuncu kadrosunu çeşitlendirmek için düşünülen karakter olacaktı.

 

Şilili Pascal, grev sırasında görüşmeyi reddederken, ekibi grev sona erdiğinde konuşmak isteyeceklerini kabul etti. Başlangıçta Pascal’ın yaşının ileride bir sorun olabileceğine dair bazı endişeler olsa da (kendisi 48 yaşında), ne o ne de Moss-Bachrach (46) yaşlarını göstermiyorlar. Görünüşe göre Pedro’nun beklemeye değer olduğunu gördüler.

 

Şimdi de Fantastic Four konusunda gözümüzün üzerinde olması gereken diğer isme gelelim. Geçen hafta bana Pedro’dan bahseden aynı kaynak, Oscar ödüllü Javier Bardem‘in Galactus‘u oynaması için düşünüldüğünü söyledi. Antonio Banderas’ın daha önce Galactus rolü için önerildiğini biliyorum ve belki de ona geri dönülecek, ama şimdilik Bardem’in en önde olduğuna inanıyorum, program izin verirse… ki vermeyebilir! Grev yeni sona erdi ve Bardem’in F1 filminin uzun bir çekim süreci olması bekleniyor, yani göreceğiz…”

 

Haberin güvenilirliği konusunda biz, Jeff Sneider’ın yalancısıyız. Resmi açıklama gelmediği sürece kesin gözüyle bakmamak gerekiyor. Fakat heyecanlanmamız için yeter de artar bile!