radiohead’den philip selway, grubun dönüşüne yeşil ışık yaktı

radiohead’den philip selway, grubun dönüşüne yeşil ışık yaktı


tam umutlar tükenmişken


Radiohead’den Philip Selway, Radiohead‘in yeniden bir araya gelme konusunda “o noktaya geri döndüğü” fikrini ima etti. Radiohead, en son 2016 tarihli “A Moon Shaped Pool” albümünü yayınladı. Grup farklı projelere dağılmıştı. Yeniden bir araya gelmeleri müthiş bir ihtimal olsa da, beklenen bir şey değildi. Çünkü mesela Thom Yorke ve Johnny Greenwood‘un yan projesi The Smile‘ın önümüzdeki yıl “Wall Of Eyes” adlı albümünü yayınlayacak olması ve bir AB turnesine çıkacak olmaları nedeniyle bazı hayranlar yeniden bir araya gelme ihtimaline şüpheyle yaklaşıyor.

 

Buna karşın Cuma günü (24 Kasım) Crow Hill Şirketi ile canlı yayına çıkan davulcu şunları söyledi: “Aslında bir dakikalığına küçük bir ara verdik; son gösterimiz 2018’de oldu, ama şimdi o noktaya geri dönüyoruz. O ilişkiye özgü bir şey var, aslında başka hiçbir yerde bulamazsınız.”

 

Devam etti: “Şimdi hepimiz tekrar o noktaya dönüyoruz, ‘Tamam, bir mola verdik. İşte bu. Bu, geri dalmak ve yeniden keşfetmek, bizi nereye götürebileceğini görmek için başka hangi yönlere gidebileceğimiz gibi bir şey gibi hissettiriyor.”

 

“Her zaman bir şeyler hakkında konuşuyoruz. Ancak yaptığımız “Kid A” ve “Amnesiac” işlerinin ötesinde, gerçek bir kolektif proje açısından, bunun ne zaman gerçekleşeceği bizim için biraz daha ileride kalıyor. Bunun hakkında konuşuyoruz ama şu anda herkes kendi işini yapıyor.

 

Selway, Radiohead’in üretmeme sebebi olarak böyle konuşmuştu:

 

“Pandemi ortaya çıktığında Radiohead’den biraz uzaklaşmayı planlamıştık, böylece başka işlerle uğraşabilecektik. Ancak bu durum diğer projelerin büyümesi anlamına geldi, bu nedenle tüm bu projelere ihtiyaç duydukları yere gitmeleri için zaman tanıyoruz. Ama evet, yakında bir araya geleceğiz ve önümüzdeki birkaç yıl içinde bir tür şey olacak.”

 

“Bu sadece bir grup müzisyenin aynı fikirde olduğu ve tüm kibritleri ateşlediği o senaryoyu bulmakla ilgili. Bu benim hayalimdeki senaryo, o noktada olmak. Tek arzum bu.”

 

Müzik dünyası grunge müziğe sıkışmışken, “Ok Computer” albümünü evrenin bir yerinden tutup getirip “alın buradan devam edin.” der gibi pop-art müzik tarihinin akışını değiştiren, elektronik gözdağı için “Kid A” albümünü yapan, enstrüman çeşitliliğiyle “In Rainbows”, çağın ilerisinde olduğunu ispatlamada “A Moon Shaped Pool” albümünü yapan grup en beklemediğimiz zamanda yine müziği değiştirecektir.