the queen’s gambit’in müzikaline mitski şarkı yazıyor!

the queen’s gambit’in müzikaline mitski şarkı yazıyor!


ne biçim satranca sarmıştık ya


Anya Taylor-Joy’un belki de adını en çok duyurma fırsatı yakaladığı Netflix dizisi Queen’s Gambit, müzikal oluyor. Asıl haber ise Mitski’mizin müzikale söz ve müzik yazması. 1983’te Walter Tevis’in yazdığı satranç konulu roman, Netflix’te patladıktan sonra satranç takımı ürününü bile satışlarda zirveye oynatmıştı. Romanın müzikal uyarlamasını Eboni Booth yazacak ve Whitney White yönetecek. 

 

Mitski yaptığı açıklamada prodüksiyon hakkında şunları söyledi

 

“Level Forward, The Queen’s Gambit’in müzikalini yapma fikrini ortaya atmadan önce Netflix dizisinin hayranıydım ve orijinal romanın daha da büyük bir hayranıydım. Bu yüzden zaten bu ekibin bir üyesi olmaya kararlıydım. Sonra Eboni ve Whitney ile tanıştım ve kararlılığım on kat arttı! Kesinlikle bunun bir parçası olmalıydım! Her biri kendi güzel ve benzersiz repertuarlarını oluşturmuş olan bu muhteşem yaratıcıların hepsiyle birlikte çalışacağım için çok mutluyum.”

 

Mitski son albümü The Land Is Inhospitable and So Are We‘yi Eylül ayında yayınladı. Ocak ayında Tamino, Sunny War, Julia Jacklin, Sarah Kinsley ve Cowboy Junkies‘in desteğiyle Kuzey Amerika turnesine çıkacak.