vizyon broşürü: bu hafta hangi filmler vizyona giriyor?

vizyon broşürü: bu hafta hangi filmler vizyona giriyor?


24 kasım 2023


Ridley Scott’lı Napoleon, Christian Petzold’lu Afire derken ballı şerbetli tertemiz bir broşürle açıyoruz bültenimizi. Seçkideki filmlerden en ilginizi çekmeyeni bile, ortamlarda muhabbetinden mahrum kalmamak için izlenir. Hafta sonu hafif yağmur ve soğuk devam ediyor, kaçınılmaz olarak bu böyle. Gök gürültüsünün sinema hoparlörüne karıştığı Kasım ayına, yaraşır filmlerle elveda ediyoruz. 

 

Napoleon, Ridley Scott

 

Senenin filmlerinden, Oscar favorilerinden Napoleon, sonunda vizyona giriyor. Şükür kavuşturana filmde Joker ile herkes tarafından tanınmaya başlayan Joaquin Phoenix döktürürken eşi rolündeki Vanessa Kirby ülkesine ve karısına toksik aşk besleyen bu tarihi figürün anlatılmasına devasa yardımcı oluyor. En büyük alkışı ise, fabrika gibi film üreten Ridley Scott ve senarist David Scarpa hak ediyor. İzleyin gelin, konuşalım.

 

Fransız askeri liderinin kökenlerine ve imparatorluğa hızlı, acımasız tırmanışına, Napolyon’un karısı ve tek gerçek aşkı Josephine ile olan bağımlılık yaratan, uçucu ilişkisinin prizmasından bakıldığında kişisel bir bakış.

 

 

Afire, Christian Petzold

 

Yönetmen Christian Petzold, Hitchcockvari gerilim Phoenix‘ten (2015) mitolojik uyarlama Undine‘e (2021) kadar pek çok türde film çekti. Petzold’un Undine’inin sulu büyülü gerçekçiliğinden üç yıl sonra gelen “Afire”, görünüşe göre, elementlere dayanan bir üçlemenin devam filmi. Günümüzde geçen sosyal ilişki soslu Alman filmi eleştirmenlerden tam not almıştı. 

 

Afire, tatil için gittikleri yerde orman yangını başlamasıyla kendilerini bir dizi olayın içerisinde bulan bir grup arkadaşın hikayesini konu ediyor. Sıcak bir yaz mevsiminde, dört genç Baltık Denizi’ndeki bir tatil evinde bir araya gelir. Çevrelerinde güçlükle kontrol altına alınabilen şiddetli orman yangınları vardır. Yavaş yavaş onlar da alevlerle çevrilir. Bu süreçte arkadaşlar arasında, mutluluk, şehvet ve aşk, aynı zamanda kıskançlıklar, kırgınlıklar ve gerginlikler gün yüzüne çıkmaya başlar. Ancak yangınlar artık göz ardı edilemeyecek hale gelince işler değişir.

 

 

Aslında vizyon bu kadar. Fakat Netflix, evde kalacağım diyenlere alternatif sunmaya devam ediyor. 

 

İstanbul İçin Son Çağrı, Gönenç Uyanık

 

İronik biçimde Aşk-ı Memnu uyarlaması Bihter’in Prime Video’da yayınlanmasından bir hafta sonra yayın dünyasının kırmızı köşesinden Kıvanç Tatlıtuğ ve Beren Saat’li aşk filmi geldi. Netflix, bahsi görüyor ve arttırıyorum diyor. Filmin konusu şöyle:

 

Mehmet ve Serin İstanbul’daki hayatlarından uzakta, New York’ta havaalanında tesadüfen karşılaşır. Onları heyecan ve tutku dolu bir macera beklemektedir.