yeni edgar wright uyarlamaları hakkında

yeni edgar wright uyarlamaları hakkında


scott pilgrim gibisi gelir mi?


Edgar Wright, “Shaun of the Dead” filminin diziye evrilme fikrini reddetti, ancak diğer uyarlamalara gayet açık. 

 

En son, efsanevi Scott Pilgrim filminin Netflix çizgi film uyarlamasını ayıla bayıla izlediğimiz Edgar Wright her işinde bu kadar başarılı olamıyor. 2021’den Anya Taylor-Joy’lu noir-gerilim filmi Last Night In Soho, fazla ses getirmemişti. Fakat Cornetto üçlemesinden “Shaun of the Dead” gibi filmler gösterime girdikten yaklaşık 20 yıl sonra bile hâlâ konuşuluyor. Yönetmen, Scott Pilgrim’in başarısından dolayı eski eserlerinden bazılarını genişletmek ya da başka biçimlerde uyarlamak için görüşmeler yapıyor. 

 

“Sad. Confused.” podcast’inde konuşan Edgar Wright, sevilen eserlerinden bazılarını başka mecralara uyarlama hevesinden bahsetti. 

 

“Bu konuda bazı konuşmalar oldu, evet,” diyor Wright. “Bu konuda oldukça korumacı davrandık. Uzun zaman önce, bir Amerikan şirketi ‘Shaun of the Dead’ filmini temel alan bir TV dizisi yapmak istedi. Biz de ‘Hayır!’ dedik.”

 

“Bazen böyle şeyler gündeme geldiğinde bunları çok ciddiye alıyoruz. Bazı şeyler hakkında ise hala konuşuyoruz.”

 

Sonuç olarak Wright, önceki çalışmasının TV’de ya da başka bir biçimde uyarlanmasına ancak “yaratıcı kontrol” kendisinde olursa şans verebileceğini söyledi. Samimi yönetmen bununla birlikte, “Her şeye evet deseydim çok daha zengin olacağımı biliyorum.” dedi. 

 

Bir “Shaun of the Dead” TV dizisinin nasıl olacağını hayal etmek gerçekten zor. Filmin mizahı ve tarzı büyük ölçüde Wright, Simon Pegg ve Nick Frost üçlüsünün ürünü gibi. İngiliz mizahını Hollywood nasıl uyarlar, kestirmek güç. The Office başarısı ise orada duruyor. Neden olmasın?