yeni neslin jönleri neden süper kahraman olmak istemiyor?

yeni neslin jönleri neden süper kahraman olmak istemiyor?


üç oyuncu üç farklı sebep


“It’s a bird, it’s a plane, it’s not Jacob Elordi!”

 

Its a bird…it’s a plane, it’s Superman!

 

Euphoria ile yıldızı parlayıp Priscilla ile bu sene Elvis rolüne giren sivri çeneli dostumuz Jacob Elordi, muhtemelen asla bir süper kahramanı oynamayacak. Kendi diyor…

 

Sofia Coppola’nın bağımsız filminin oyuncusu GQ’ya yaptığı açıklamada, adı açıklanmayan bir proje için Superman rolü okumayı reddettiğini söyledi.

 

Elordi, Man of the Year sayısının kapak hikayesinde; “Benden Superman için bir senaryo okumamı istediler.” dedi. “Hemen ‘Hayır, teşekkürler’ dedim. Bu çok fazla. Bu benim için çok karanlık.”

 

Bir süper kahraman serisine katılmayı düşünüp düşünmediği sorulduğunda Elordi, “Kesinlike hayır” dedi.

 

“Ya tabii ki her şey olabilir, ama hayatımın bu aşamasında kendimi bununla ilgilenirken görmüyorum. Ben izleyeceğim filmleri yapmayı seviyorum ve süper kahraman filmleri izlerken çok huzursuz oluyorum.”

 

Oyuncunun süper kahraman rolünü janranın kötü gidişatından sonra reddetmesi çok olası, fakat insanlara tuhaf gelen, “çok karanlık” tepkisi oldu. En son Zack Snyder’ın ele aldığı “insan öldüren” Superman, The Boys ve Invincible gibi yapımların Superman parodilerinden sonra Superman origin’ine ne kadar ihtiyacımız olduğunu anladık. Güneşin temsilcisi, umut sembolü kahraman yeni neslin gözünde “karanlık” olmamalı. 

 

Elordi’nin yeni nesil oyuncu arkadaşları Jeremy Allen White ve Paul Mescal da benzer şekilde DCU ve Marvel yapımlarının yoğunluğu karşısında süper kahraman filmlerine temkinli yaklaşıyorlar. “The Bear” oyuncusu White, GQ UK’e verdiği demeçte MCU’ya katılma konusunda bir tavrı olduğunu ve bir görüşmeyi bilinçli şekilde berbat ettiğini söyledi.

 

White, “Bir Marvel filmi için bir toplantı yaptım ve bir tavrım vardı.”, Marvel yöneticilerine “‘Bana filminizi neden yapmam gerektiğini anlatın.'” dediğini ve bunun pek de iyi karşılanmadığını söyledi. “Onlar ‘Siktir git’ dediler.” diye hatırlıyor White, “Ben de ‘Aynen öyle‘ dedim.”

 

Bununla beraber Paul Mescal ise geçen yıl, onlarca yıllık bir serinin parçası olmak için “gereken sabır seviyesine” sahip olmadığını söyledi. Akademi Ödülü adayı, “Bence bazen 5, 10, 15 yıllığına bu süper kahramanlığı bırakmaya karar vermeniz gerekir ve bu gerçekten üzücü olur. Bu kararı verirsem; bir sabah uyanıp Türkiye’de iki ay bağımsız bir film yapmak istediğimde izin almam gerekirse şaşırmam. Farkındalık, güçtür.