adam mckay’in, robert pattinson’lı ve siyasetle içli dışlı seri katil filmi maalesef iptal edildi

adam mckay’in, robert pattinson’lı ve siyasetle içli dışlı seri katil filmi maalesef iptal edildi


hem de saçma bir sebepten


Adam McKay‘in seri katil Netflix filmi “Average Height, Average Build” öldü ve ilerlemiyor. Buradan hareketle McKay’in tamamen yeni bir film peşinde olduğu anlaşılıyor.

 

Ama önce neyin gerçekleşmediğine üzülelim çünkü bu film 2025’in en çok beklenen filmlerinden olmaya adaydı. 

 

Filmin bir seri katile odaklanan politik bir hiciv olması gerekiyordu. Konusu özetle şöyle: Bir seri katil, daha kolay cinayet işleyebilmek için yasaları değiştirmek üzere bir lobici tutar. Katil, cinayetlerden vazgeçmediği için emekli bir polis memurunun izini sürmesini engellemeye çalışır.

 

Netflix filmin Nisan 2023‘te çekileceğini duyurmuştu ve oyuncu kadrosunda Robert Pattinson, Amy Adams, Robert Downey Jr, Forest Whitaker ve Danielle Deadwyler yer alacaktı.

 

Bugün erken saatlerde “Average Height, Average Build”in dağıldığına dair söylentiler ortaya çıktı. Ancak Deadline‘ın haberine göre, iklim değişikliği giderek daha büyük bir küresel tehdit haline geldiği için McKay bir sonraki projesi olarak İsimsiz İklim Değişikliği filmini çekmeye karar vermiş (zaten bunu “Don’t Look Up” ile az çok yapmamış mıydı?).

 

Ancak “Average Height, Average Build”in yaklaşık 150+ milyon dolara mal olacağı söyleniyordu ve bugünlerde filmlerin “iklimi” göz önüne alındığında, maddi anlaşmazlıkları tahmin edebiliyoruz. Söylentiler McKay’in de kendi başına projeyi pazarlayabileceğini gösteriyor ama herkes biliyor ki dramalar ya da komediler için bu kadar parayı gözden çıkaranlar sadece Netflix ve belki de Apple.

 

McKay büyük bir iklim değişikliği savunucusu, evet, ama yine de, “Don’t Look Up” zaten sosyal medya, pop kültürü ve anlamsız saçmalıklara kendi yok oluşlarını engelleyemeyecek kadar bağımlı olan bir kültür fikrini ele almadı mı? Dünyaya çarpıp yok etmek üzere yaklaşan meteor ve bu konuda bir şey yapamayacak kadar bölünmüş, parçalanmış ve kırılmış medeniyet, iklim değişikliği için tam olarak açık ve bariz bir metafordu.

 

Bakalım ne olacak, ama “Average Height” yönetmenin kariyeri için önemli bir virajdı ve Adam McKay’in bir iklim değişikliği filmi, hiciv yaklaşımından tamamen uzaklaşmadığı sürece “Don’t Look Up”tan radikal bir şekilde farklı olacak gibi görünmüyor.