anyone but you yıldızı glen powell’ın fırtınalı filminden haber var

anyone but you yıldızı glen powell’ın fırtınalı filminden haber var


katiyyen devam filmi değilmiş


Şu sıralar Sony‘nin romantik-komedisi “Anyone But You“da Sydney Sweeney‘le başrolü paylaşan Glen Powell’ın sıradaki projelerine göz atalım. 2024’te Netflix‘in “Hit Man“i ve Warner Bros‘un “Twisters“ıyla yıldızını parlatmaya devam edecek. 

 

Powell, 1996’da hit olan “Twister“ı yeni bir film serisine dönüştürmeye çalıştıklarını ama buna yeniden uyarlama dememeleri gerektiğini söylüyor. Warner Bros’un bu felaket filmini 1996 yapımı orijinal filmin “yeni bir bölümü” olarak lanse etmesinin bir nedeni var:

 

“İlk filmdeki hikayeyi yeniden yaratmaya çalışmıyoruz. Bu tamamen orijinal bir hikaye. Orijinal filmden hiçbir karakter geri dönmüyor, bu yüzden gerçekten bir devam filmi değil. Bu sadece günümüz dünyasında geçen bağımsız bir hikaye.”

 

Powell sözlerini şöyle sürdürdü: “Uzun zamandır kimsenin durduk yere bu filmden bahsettiğini sanmıyorum ama insanlarla konuşurken, ‘Büyürken en sevdiğim filmlerden biriydi.’ ‘Bu film beni dehşete düşürmüştü.’ demelerine şahit oldum.”

 

“Twisters”ın yönetmenliğini “Minari“nin yönetmeni ve Oscar adayı Lee Isaac Chung üstlenirken, başrollerinde Powell, Daisy Edgar-Jones, Anthony Ramos, Brandon Perea, Daryl McCormack ve Maura Tierney yer alıyor. Felaket temalı filminin prodüksiyonu bu yılın başlarında grevler nedeniyle durdurulmuştu, yeniden başladı ve film 2024 vizyon tarihine doğru ilerliyor. Filmin konusuna ilişkin ayrıntılar henüz açıklanmadı.

 

Powell Vogue’a verdiği röportajda “Top Gun: Maverick” filmindeki rol arkadaşı Tom Cruise‘un bir keresinde kendisine verdiği bir tavsiyeyi hatırlattı: “Belli bir büyüklükte, kapsamda ve ölçekte filmler yapmak istiyorsanız, dünyanın her yerinde, her bölgede herkesle neyin bağlantı kurabileceğini bulmalısınız.” Powell, “Twisters”ın bu kutuyu işaretlediğini çünkü ‘insanların hava koşullarına karşı mücadelesinin çok evrensel bir fikir olduğunu, bu dehşet verici güçler karşısında gerçekten ne kadar güçsüz olduğumuzu‘ söyledi.

 

Helen Hunt, Bill Paxton, Carey Elwes ve Philip Seymour Hoffman’ın rol aldığı 1996 yapımı orijinal “Twister” gişede yaklaşık 500 milyon dolar kazanmıştı ve görsel efekt & ses kategorilerinde Oscar adaylığı elde etmişti. Michael Crichton’ın senaryosundan Jan De Bont tarafından yönetilen filmin yapımcılığını Steven Spielberg üstlendi. Hunt başlangıçta uygun bir “Twister” devam filmi için bir fikir düşündü, ancak stüdyo onunla bir toplantı bile yapmadan devam filmi fikrini reddetmişti. Bugüne, bu kadroya kısmetmiş diyelim.

 

“Twisters” 19 Temmuz 2024‘te Warner Bros. tarafından sinemalarda gösterime girecek.