emma stone ve yorgos lanthimos’un sıradaki projesi

emma stone ve yorgos lanthimos’un sıradaki projesi


bitirim ikili


Emma Stone ve Yorgos Lanthimos ikilisi, Martin Scorsese ve Leonardo DiCaprio gibi bir sonraki büyük aktör/yönetmen ortaklıklarından biri olabilecek kadar başarılı olma yolundalar. 

 

Şu sıralar Frankenstein’ın bambaşka yorumlanmış öyküsü “Poor Things“in tanıtımını yapan ikili aslında bununla beraber birlikte üç film çekmiş oldu. İlk işbirlikleri Stone’a üçüncü  Oscar adaylığını kazandıran 2018 yapımı “The Favourite” olan ikili, daha sonra çoğu izleyicinin izlemediği “Bleat” adlı kısa film ve şimdi de 2023 yapımı “Poor Things”te çalıştılar. 

 

Daha önce bildirdiğimiz, dördüncü işbirlikleri olan ve orijinal adı “AND” olan “Kind Of Kindness” adlı filmin çekimleri tamamlandı ve şu anda kurgusu yapılıyor. “Kind Of Kindness” hakkında bir antoloji filmi olması ve oyuncu kadrosu dışında pek bir şey bilinmiyor.

 

Lanthimos’u “Dogtooth”, “Alps”, “The Lobster” ve “The Killing Of A Sacred Deer”ın senaryolarını birlikte yazdığı ortağı Efthymis Filippou ile yeniden bir araya getiren Yunan sinemacı yakın zamanda “Poor Things”i yazan Tony McNamara’ya geçiş yaptı.

 

Filmin başrollerinde Stone, Jesse Plemons, Willem Dafoe, Margaret Qualley, Hong Chau, Joe Alwyn, Mamoudou Athie ve Hunter Schafer yer alıyor. Filmin dağıtımını Searchlight Pictures üstleniyor ve film 2024’ün sonlarında vizyona girebilir. 

 

Little Gold Men podcast’inin son sayısında Lanthimos, “Kind Of Kindness”ın şu anda bitmekte olduğunu ve hatta bir sonraki projesinde Emma Stone birlikte çalışmayı konuştuklarını söyledi.

 

“Yani, evet. Birini bitirdikten sonra bir sonrakini tartışıyoruz. New Orleans’ta bu uzun metrajlı filmi çektik (Kind Of Kindness) ve şu anda montajını yapıyoruz.”

 

Bu projenin tam olarak ne olduğu bilinmiyor ama eğer gerçekleşir ve Stone bir kez daha görünürse, bu üst üste beş proje olmuş olacak. 

 

Lanthimos’un programında neler var?

Potansiyel bir seçenek olarak düşünülmesi gereken “Hawkline Monster” adlı bir başka Tony McNamara projesi, Jim Thompson’ın “Pop. 1280” uyarlaması ve Fox Searchlight’ın “The Man In The Rockefeller Suit” adlı bir TV projesi oradan buradan duyduğumuz fısıltılar arasında.