hot priest’in beklenen dizisinden detaylar

hot priest’in beklenen dizisinden detaylar


yaratıcı ekip efsane


Oscar ödüllü yazar/yönetmen/yapımcı Steven Zaillian‘ın (kendisini şu yapımlardan biliyoruz: “Schindler’s List,” “Moneyball,” “The Irishman“) yeni Tom Ripley/Patricia Highsmith uyarlaması “Ripley”i açıklanmasından uzun süre geçmesine rağmen unutmadık. Beklemedeydik. Başrolünde sıcak papazımız, ayrıca bu yıl büyük beğeni toplayan “All of Us Strangers“dan Andrew Scott‘ın yer aldığı bu proje ilk olarak 2019’da duyurulmuştu.

 

Ancak dizi bazı sorunlarla karşılaşmıştı; bunlardan biri de dizinin aslında bir Showtime dizisi olmasıydı. Ancak Showtime’ın Paramount+‘a katılacağı duyurulmadan aylar önce, dizi Şubat 2023’te sessizce Netflix‘e satıldı.

 

Netflix 2024’ün ötesinde bir tarih taahhüt etmese de dizi nihayet tamamlandı ve hazır. Bundan eminiz. 

 

Psikolojik bir gerilim olan “Ripley” ilk duyurulduğunda sekiz bölümdü ve muhtemelen şimdi de aynı uzunlukta. Mini dizi, beş farklı dalda Oscar’a aday gösterilen Steven Zaillian tarafından yaratıldı, yazıldı ve yönetildi. Zaillain’in yönetmenlik başarıları arasında “Searching For Bobby Fischer” ve başrolünde Riz Ahmed‘in oynadığı 2016 yapımı mükemmel HBO dizisi “The Night Of” da yer alıyor.

 

Tom Ripley hikayesinin bu yeni versiyonunda Tom Ripley rolünde Andrew Scott, Dickie Greenleaf rolünde Johnny Flynn ve Marge Sherwood rolünde Dakota Fanning yer alıyor,

 

Dizide, 1960’ların başında New York’ta geçimini sağlayan bir dolandırıcı olan Tom Ripley (Andrew Scott), zengin bir adam tarafından İtalya’ya gidip serseri oğlu Dickie Greenleaf’i (Johnny Flynn) eve dönmeye ikna etmesi için tutulur. Tom’un işi kabul etmesi, aldatma, dolandırıcılık ve cinayetle dolu karmaşık bir hayatın ilk adımıdır. 

 

Başrolünde Andrew Scott’ın yer aldığı ve merakla beklenen mini drama dizisi Ripley, 2024 yılında Netflix’te prömiyer yapacak ve şimdilik elimizdeki tüm detaylar bu kadar. İlk bakış görüntülerine aşağıdan göz atabilirsiniz.

 

Ripley, Steve Zaillain, Netflix

Ripley, Steve Zaillain, NetflixRipley, Steve Zaillain, Netflix