netflix, senenin ilk yarısında ne izlediğimizi olanca şeffaflığıyla yayınladı

netflix, senenin ilk yarısında ne izlediğimizi olanca şeffaflığıyla yayınladı


exel sevdalılarına gün doğdu


Netflix, geçtiğimiz Salı günü insanların hangi yapımlarını izlediğini ve hangilerini izlemediğini detaylandıran yılın ilk raporunu yayınladı.

 

 

Yayın devi, “Ne İzledik? Netflix Etkileşim Raporu“nu yılda iki kez 18.000‘den fazla içeriğe ilişkin verilerle yayınlayacağını duyurdu. İlk rapor Ocak ve Haziran 2023 tarihleri arasında izlenen içerikleri kapsıyor. Şeffaf yönetim budur. 

 

Rapora göre, en çok izlenen dizi dünya çapında 812 milyon saatten fazla izlenen The Night Agent‘ın ilk sezonu. İlk 10 kategorisindeki içeriklerden dikkat çeken diğer bazı istatistikler arasında 507,7 milyon izleme saatiyle Wednesday 1. Sezon, Queen Charlotte: A Bridgerton Story ve 440 milyon saatten fazla izlenen You‘nun dördüncü sezonu yer alıyor.

 

Ancak yine de rapora göre 100.000 saat veya daha az izlenen binlerce yapım var. 

 

Rapor sadece 50.000 saatin üzerinde izlenenleri içeriyor. Yaklaşık 3.800 yapımdan kaçının bu rakamı aştığı ya da altında kaldığı tam olarak belli değil.

 

En az izlenen yapımların çoğu küresel olarak izlenmediği için bu sayılarda kalıyor. Az bir kısmı da “Dolly Parton’s Christmas on the Square” gibi yılın ikinci yarısında daha fazla izleyici çekebilecek tatil filmleri.

 

Rapora göre, “Temel İçgüdü” gibi geçmişin kült klasikleri en az izlenen filmler arasında yer alırken, 2019’daki en son “Rambo” filmi yaklaşık 6,3 milyon saat izlendi.

 

Raporda Netflix, orijinal filmleri ve dizileri için bir yayın tarihi belirtiyor. İncelenen zaman dilimi boyunca her bir lisanslı içeriğin akışta ne kadar süreyle izlenebilir kaldığı belirtilmedi. Tabii bu veri de sayıları etkiliyor. 

 

Netflix kullanıcıları, 2023’ün ilk aylarında şifre paylaşımını engelleme girişimi nedeniyle yayın platformunu eleştirdi. Şirket 2022’de abone kayıplarıyla mücadele etti, ancak şifreler konusundaki sert tutumu eninde sonunda, 2023 senesinde abonelikleri artırdı.

 

What We Watched raporunun duyurulması, Writer’s Guild of America‘nın Hollywood stüdyolarıyla yaptığı yeni sözleşmeyi onaylamasından birkaç ay sonra gerçekleşti. Bu yeni sözleşme kapsamında, yayın hizmetleri için veri şeffaflığı da dahil olmak üzere bazı konular ele alınıyor. Raporun tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz. 

 

What_We_Watched_A_Netflix_Engagement_Report_2023Jan-Jun