projenin tepetaklak olduğu mahershala ali’nin blade’inde son durum

projenin tepetaklak olduğu mahershala ali’nin blade’inde son durum


birkaç dakikadır işler yolunda


2023‘ün defterini kapatırken, bu yıl Marvel Stüdyolarından çıkan en büyük dramalardan biri, vampirimiz “Blade“i çevreleyen karışıklık ve belirsizlikti. Bir zamanlar 2019’da büyük bir güvenle duyurulan film, şimdi çekildiğine emin olamadığımız bir konuma geldi. Yönetmenler falan değişti. Senaryonun bile en az altı kez baştan yazıldığı söyleniyor. Tabii başrol, Mahershala Ali‘nin de mutsuz olduğu ve neredeyse başrolü bırakacağı söylentileri çıktı. Aralık 2023’e geldik ve son güncellemelere göre, işler tekrar rayına oturmuş gibi görünüyor. Galiba. Bi’ bakalım. 

 

Yeni Netflix filmi “Leave the World Behind“ı tanıtırken EW’ye konuşan Maşallah Ali’ye “Blade” filminin durumu soruldu. İlk olarak 2019’da duyurulan filmin vizyon tarihi sürekli ertelenerek 7 Kasım 2025 olarak belirlendi. Ancak tamamen çöküşün eşiğinde gibi göründüğü için filmden ne bekleyeceğimizi gerçekten bilmiyoruz. 

 

“Üzerinde çalışıyoruz. Size söyleyebileceğim en iyi şey bu,” dedi Ali. “Projenin gidişatı beni gerçekten cesaretlendiriyor. Sanırım kısa bir süre sonra tekrar işe koyulacağız.”

 

Sözlerine şöyle devam etti: “Senaryonun yazımı, yönetmenlik ve diğer konularda gelinen nokta, kimin gemide olduğu ve kimin öncülük ettiği konusunda içtenlikle ümitliyim. Size söyleyebileceklerim bu kadar.”

 

Güncel olarak filmin yönetmenliğini Yann Demange üstleniyor. Bununla birlikte, hala herhangi bir konu detayı ya da başka bir şey bilmiyoruz. Şimdilerde, filmi kanlı olabilmesi için R derecelendirme almasını bekliyoruz. 

 

Marvel Evreni’nin en tanınmış karakterlerinden biri olan ve 90’ların sonundan 2000’lere kadar çok popüler olan “Blade” için halen büyük bir beklenti var. 

 

Her şey yolunda giderse, 7 Kasım 2025’te sinemalarda gösterime girmesi planlanıyor. Bu haber kendini muhtemelen 10 saniye içerisinde imha edecek. 10, 9, 8…