quentin tarantino, son filmi star trek olsun istemediği için projeden vazgeçti

quentin tarantino, son filmi star trek olsun istemediği için projeden vazgeçti


bu seriyi kim yönetecek?


Quentin Tarantino‘nun yeni bir “Star Trek” filmi teklifini kabul ettiği, senaryoyu hazırlamak için “The Revenant“ın senaristi Mark L. Smith ile birlikte çalıştıklarının haberi interneti kırmıştı. Proje hiçbir zaman çekilemedi ama Smith kısa süre önce Collider’a son projesi olan George Clooney’nin yönettiği drama The Boys in the Boat’u tanıtırken iptal olan projenin “en iyi ‘Star Trek’ filmi” olabileceğini söyledi. 

 

Smith, “Quentin’le ileri geri konuşuyorduk, filmle ilgili bir şeyler yapacaktı ama sonra sayı konusunda endişelenmeye başladı, resmi film sayısı konusunda” dedi. “Konuştuğumuzu hatırlıyorum ve şöyle dedi: ‘Eğer ‘Star Trek’in benim son filmim, yaptığım son şey olabileceği fikrini kafama yerleştirebilirsem olur. Bu şekilde mi bitirmek istiyorum? Sanırım bu kafasına yatmadı ve senaryo hala masasında duruyor.”

 

Tarantino uzun zamandır 10. filmini yaptıktan sonra uzun metrajlı film yönetmenliğinden emekli olacağını söylüyordu. Şu anda dokuz filmi var (iki “Kill Bill” filmini tek bir film olarak görüyor), yani Tarantino’nun yöneteceği sadece bir film kaldı. O da “The Movie Critic” olacak, bir “Star Trek” filmi değil.

 

“Bu konuda çok güzel şeyler söylediğini biliyorum. Bunun gerçekleşmesini çok isterim,” diyor Smith. “Bu sadece gerçekleşmesini asla göremeyeceğim şeylerden biri. Ama en iyi ‘Star Trek’ filmi olurdu, benim yazdıklarımdan çok, Tarantino’nun onunla yapabileceklerinden dolayı. Bu çok cesur bir şeydi.”

 

“Ama bence onun vizyonu sadece sert olmaktı, ‘Pulp Fiction’ şiddeti olacaktı,” diye devam ediyor Smith. 

 

Smith, Tarantino’nun “Star Trek” filminin, Taika Waititi’nin Thor: Ragnarok’unun Marvel filmleri için yeni bir ton yaratmasına benzer şekilde uzun soluklu seriyi sarsacağını söyledi.

 

Tarantino’nun senaryosu 1930’ların gangster ortamında geçen büyük ölçüde dünyevi bir hikayeydi ve Star Trek: The Original Series’in ikinci sezonunun 17. bölümü olan A Piece of the Action’dan ilham aldığı görülüyordu. 1968’de yayınlanan bölüm, Atılgan mürettebatının Dünya benzeri 1920’lerin gangster kültürüne sahip bir gezegeni ziyaret etmesini konu alıyordu.

 

Tarantino’nun filmi başarısızlıkla sonuçlanan birkaç “Star Trek” filminden biriydi. Star Trek projesi iptal edilen başka yönetmenler de var. Matt Shakman ve Noah Hawley de geliştirme aşamasında Star Trek’le vedalaşmıştı.