sydney sweeney, blur solistinin nesnelleştirilme iddialarına cevap verdi

sydney sweeney, blur solistinin nesnelleştirilme iddialarına cevap verdi


klip biraz dandik, kabul


Sydney Sweeney, Rolling Stones‘un “Angry” klibinde kendisini “seksi hissettiğini” söyleyerek, klipte “nesneleştirildiğini” savunan eleştirileri reddetti.

 

Euphoria‘dan tanımaya başladığımız, “Anyone But You” yıldızı, Glamour UK için kaleme aldığı kapak yazısında, “raflar dolusu kıyafet arasından” kendi kıyafetini seçtiğini ve grubun son albümü “Hackney Diamonds”ın ilk single’ının klibinde yer alma deneyiminden dolayı kendini iyi hissettiğini açıkladı.

 

“Bana sorulan sorulardan biri de ‘Feminist misiniz?’ Ben sahip olduğum bedeni kucaklayarak güç buluyorum. Bu seksi ve güçlü bir şey ve bunda yanlış bir şey olduğunu düşünmüyorum” diyen Sweeney, Stones klibinde üstü açık bir arabanın arka koltuğunda dakikalarca salınıyor.

 

Blur‘un solisti ve Gorillaz‘ın ortak yaratıcısı Damon Albarn, bu ayın başlarında Fransa’da yayınlanan Les Inrockuptibles dergisine verdiği bir röportajda Stones’un videosunu eleştirdi.

 

Albarn, “Yeni şarkılarını dinledim ve onları hayatlarının farklı aşamalarında reklam panolarında gösteren bu korkunç müzik videosunu izledim. Ve bu genç kadın nesneleştirilmiş. Bu da ne böyle? Tamamen kopuk bir şeyler var.”

 

Glamour UK’e verdiği röportajda başka bir yerde vücut pozitifliği hakkında konuşan Sweeney, Stones videosunda rol almanın “havalı ve ikonik” olduğunu söyledi.

 

“Kendimi çok iyi hissettim. Tüm hareketler, yaptığım her şey serbest stildi. Demek istediğim, başka kim üstü açık bir arabanın tepesinde polis eskortlarıyla Sunset Bulvarı’ndan aşağı yuvarlanabilir? Bu kariyerde yapabileceğimi hiç düşünmediğim harika şeyler bunlar.”

 

Bedenini sergilemek herkes gibi Sydney Sweeney’nin kendi tercihi diyor konunun feminizmle alakasını sorguluyoruz. Fakat klip çok daha iyi olabilirmiş tabii.