the crown dizisi, finalin finalinden fragman geldi

the crown dizisi, finalin finalinden fragman geldi


efsaneye veda sezonu


Netflix‘te sezonun topluca, binge-watch‘a uygun şekilde gelmesini özledik. Kraliyet meraklıları, The Crown 6. sezon‘un devamına 14 Aralık‘ta devam edecek. Sezonun diğer yarısından fragman geldi.

 

Hatırlatalım, The Crown final sezonundayız. Peter Morgan‘ın dizisi, son altı bölümün 14 Aralık‘ta yayıncı kuruluşta gösterime girmesiyle iki hafta içinde sona eriyor. İngiltere saltanatının modern dönemini kronolojik aktarmaya çalışan dizinin son sezonu Prenses Diana’nın trajik ölümüne odaklanıyordu. 

 

The Crown 6. Sezon diğer yarısı; Prens William ve Prens Henry‘nin kraliyet ailesine yeniden katıldıkları, Kraliçe Elizabeth’in jübilesine ulaştığı ve Prenses Margaret’in felç geçirdiği 1997’den 2005’e kadar olan yılları kapsıyor. Bu yıllarda, Başbakan Tony Blair siyasi olarak kontrolü ele almaya başlıyor. Dizinin finalinde olan bitenin tanıtım metni ise şöyleli:

 

“Prens William, annesinin ölümünün ardından Eton’daki hayata yeniden entegre olmaya çalışırken, monarşi de kamuoyunun dalgasını arkasına almak zorunda kalır. Kraliçe, jübilesine ulaşırken, Charles ve Camilla’nın evliliği ve William ve Kate ile yeni bir Kraliyet peri masalının başlangıcı ile monarşinin geleceği üzerine düşünüyor.”

 

Morgan, dizide son dansı, son altı bölümünün yazarlık görevini Jonathan Wilson, Daniel Marc Janes ve Meriel Sheibani-Claire ile paylaşıyor.  The Crown, kraliyet içerisinde olan biteni dosdoğru anlatmaya çalışıp, modern çağda kraliyet mensubu olmanın nasıl olabileceği hakkında bizleri aydınlattı. Gayretine sağlık dizinin final fragmanı aşağıda…