wednesday ve peaky blinders evrenleri genişliyor

wednesday ve peaky blinders evrenleri genişliyor


netflix’in yeni büyüme stratejisi açıklandı


Netflix kurulduğundan beri içerik üretmenin satın almaktan daha kârlı olduğunun farkında. Uzun zamandır kendi evrenlerini kurmak ve bir televizyon kanalı gibi yayın hayatına devam etmek istiyor. Orijinal içerik dünyasında oldukça uzun bir süre geçiren servisin kendine ait birkaç sevilen özelliği var ve Hollywood’daki diğer stüdyoların çoğunun yol haritasını izleyerek bu filmleri ve TV şovlarını daha büyük franchise’lara dönüştürmesinin zamanı geldi. Görünüşe göre Wednesday, Extraction ve Peaky Blinders dünyaları Netflix’in ilk uzun soluklu evrenleri olacak ve iki dizi için de spin-off diziler geliştirilecek. 

 

Bloomberg’in yayınladığı yeni bir rapor, büyük bir atılım yapmayı planlayan Netflix’in bazı büyük franchise planlarını detaylandırdı. Hizmetin tarihindeki en büyük dizi olan Wednesday’in bu planların ön saflarında yer aldığı açık. Jenna Ortega‘nın hit dizisi için, Fred Armisen’in Fester Amca’sı hakkında potansiyel bir dizi de dahil olmak üzere, geliştirilmekte olan çok sayıda yan dizi var. Wednesday öncelikli gibi görünse de Peaky Blinders ve Extraction da yeni TV projeleri listesinde yer alıyor.

 

Bloomberg’in Extraction için hazırladığı rapor, Chris Hemsworth‘un aksiyon serisinin dünyasında geçen bir TV dizisi olduğunu gösteriyor. Potansiyel diziyle ilgili herhangi bir ayrıntı yok, ancak Extraction 2’de yaşananlar, Idris Elba’nın canlandırdığı karakterin de dahil olduğu çok sayıda hikaye olasılığına evreni açıyor.

 

Görünüşe göre Peaky Blinders’ın geliştirme aşamasında olan iki farklı spinoff’u var. Bunlardan biri, orijinal dizide merhum Helen McCrory tarafından canlandırılan Shelby ailesinin reisi Polly’ye odaklanacak. Diğer dizinin ise Peaky Blinders’ta yaşananlardan onlarca yıl sonra, 20. yüzyılın ortalarında Boston’da geçmesi planlanıyor.