2 sene sonra jurassic world yeniden başlatılıyor

2 sene sonra jurassic world yeniden başlatılıyor


ara vermeden devam


2022’nin Jurassic World Dominion‘ında dinozorların dünyada dolaşmasından bu yana sadece iki yıl geçti. Universal Pictures en büyük franchise’ını bekletmek istemiyor.

 

Stüdyo, tamamen yeni bir Jurassic World filmi üzerinde derinlemesine çalışıyor ve David Koepp’i tekrar klavyenin başına getirdi. Koepp, ünlü yönetmen Steven Spielberg tarafından yönetilen orijinal 1993 Jurassic Park’ın ve devam filmi olan 1997’nin Jurassic Park: The Lost World’ün yazarıydı.

 

Stüdyo, radarlarında olan projenin yeterince ilerlediğini ve senaryonun beğenilen kıvama geldiğini söyleyerek, 2025’te gelebilecek yeni filme yeşil ışık yaktı.

 

Yönetmen henüz belirlenmedi, ancak Jurassic World üçlemesini denetleyen deneyimli ve tanınmış yapımcı Frank Marshall geri dönerek yapımcılığı üstleniyor. Bir diğer Jurassic deneyimli isim, Patrick Crowley de yapımcı olarak geri dönüyor. Spielberg, Amblin Entertainment bayrağı altında yürütücü yapımcı olarak yer alacak.

 

Önceki film dinazorları son kez gördüğümüz bir final niteliğindeydi. Evreni yeniden başlatmanın ne şekilde olacağı belirsiz, ancak kaynaklara göre “yeni bir Jurassic çağı”nın başlatılacağı biliniyor ve tümüyle yeni bir hikaye anlatılacak. Bu durum, Jurassic World filmindeki Chris Pratt ve Bryce Dallas Howard’ın canlandırdığı karakterlere veda edeceğimizi gösteriyor gibi. Ayrıca, Sam Neill, Laura Dern ve Jeff Goldblum’un canlandırdığı orijinal Jurassic Park filmlerindeki karakterlerin de projede yer almayacağı düşünülüyor.

 

Franchise’ın Jurassic Park yerine Jurassic World olarak adlandırılması da dikkat çekici. Bu, franchise’ın temel konseptlere dönüş yapmak yerine belirsiz bölgelere gitme olasılığını gösteriyor olabilir. Mesela Jurassic Space? Uyduruyoruz…

 

Orijinal Jurassic Park filmi, Michael Crichton’ın 1990 tarihli romanından uyarlandı. 

 

Beyaz perdede Jurassic franchise, 1993’teki her şeyi başlatan filmle özel efektleri yeniden tanımlayarak pop kültürüne uzun süreli bir etki bıraktı ve Universal’ın film tarihinde önemli bir yer tutuyor. 30 yılda altı film çekip dünya çapında 6 milyar doların üzerinde hasılat elde ettiler. 

 

Sanırım Koepp’in kalemine güvenebiliriz; orijinal Mission: Impossible (1996), ilk Spider-Man (2002), Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008) ve geçen yılın Indiana Jones filmi olan Indiana Jones and the Dial of Destiny gibi çeşitli filmlerden tanınıyor.