ana akımın queer rodeosu lil nas x’in belgeseli yakında

ana akımın queer rodeosu lil nas x’in belgeseli yakında


27 ocak'ta hbo'da yayınlanacak


Ana akım rapin rodeosu Lil Nas X‘in ilk dünya turnesini konu alan belgeseli HBO‘ya geliyor.

 

Lil Nas X: Long Live Montero 27 Ocak‘ta kanalda gösterime girecek; ayrıca Max üzerinden de yayınlanacak. Filmin dünya prömiyeri geçen yılki Toronto Uluslararası Film Festivali‘nde yapılmıştı. 

 

Belgesel, Montero Hill doğumlu Grammy ödüllü rapçiyi, 2021’de çıkardığı ilk albümü Montero’yu destekleyen Long Live Montero turnesinde 60 gün boyunca izliyor. Günlük niteliğindeki filmde Lil Nas X, siyahi ve queer bir sanatçı olarak kariyerini ve pop dünyasındaki yerini ele alıyor.

 

Lil Nas X: Long Live Montero, Blindspotting, Summertime ve Raya and the Last Dragon gibi filmlerin yanı sıra Billie Eilish, Katy Perry ve Carly Rae Jepsen için müzik videoları yöneten Oscar adayı yönetmen Zac Manuel ve Carlos López Estrada tarafından yönetildi. Manuel’in sinematografi ve yönetmenlik çalışmaları arasında Alone, Buckjumping, America, Time, Nonstop, This Body ve The Cut yer alıyor.

 

Lil Nas X’in hitleri arasında “Montero (Call Me by Your Name),” “That’s What I Want,” Jack Harlow ile “Industry Baby”, “Panini” ve Billboard Hot 100 listesinde 19 hafta 1 numarada kalan ve tüm zamanların en uzun süre 1 numarada kalan şarkısı olan “Old Town Road” yer alıyor. Şarkıyla en iyi pop ikilisi/grup performansı ve en iyi müzik videosu dahil olmak üzere iki Grammy kazandı.

 

Eğlenceli lubunya, rap dünyasında bell bir boşluğu doldurdu. Geçtiğimiz sene single bile yayınlamayan Lil Nas X’ten bu sene dileğimiz, müzik.

 

Lil Nas X: Long Live Montero (2023) - IMDb