avatar’ın netflix varyasyonunda değişenler

avatar’ın netflix varyasyonunda değişenler


sokka daha az cinsiyetçi olacak


Avatar: The Last Airbender” önümüzdeki ay Netflix‘te gerçek dünya adaptasyon dizi olarak yayınlandığında, Sokka‘nın cinsiyetçiliği önemli ölçüde azaltılmış olacak. Entertainment Weekly‘ye bir röportaj veren oyuncular Kiawentiio (Katara) ve Ian Ousley (Sokka) hayranlara Sokka’nın cinsiyetçiliğinin gerçek dünya adaptasyon dizinin geliştirme sürecinde tartışıldığını ve yeni yeniden çevrimde yeri olmadığı için bilinçli olarak kesildiğini söylediler.

 

Ousley, “Her yönden gerçekçiliğe daha fazla ağırlık verdik” dedi ve bu da Kiawentiio’nun açıklamasına neden oldu: “[Sokka’nın] ne kadar cinsiyetçi olduğu unsurunu da çıkardığımızı düşünüyorum. Orijinal dizide şüpheli duran pek çok diyalog vardı.”

 

Çizgi filmdeki Sokka’nın cinsiyetçiliği hakkında, orijinal Sokka’nın (karakter yolculuğuna çıkmadan önce) ‘Kızlar pantolon tamirinde erkeklerden daha iyidir ve erkekler avlanma ve dövüşmede daha iyidir’ gibi sözler söylediğini tartışan Reddit başlıkları bulunuyor.

 

Sokka’nın cinsiyetçiliği “Avatar” hayranlarının Netflix’in “The Last Airbender” versiyonunda görecekleri tek farklılık olmayacak. Showrunner Albert Kim daha önce dizinin animasyon dizisiyle aynı şekilde başlamadığını söylemişti. Gerçek dünya adaptasyon dizi, animasyon dizisinde sadece ima edilen Hava Bükücü halkının soykırımını ve Ateş Ulusu’nun yükselişini de gösterecek.

 

Orijinal dizinin yaratıcıları Bryan Konietzko ve Michael Dante DiMartino Netflix uyarlamasını iki yıl boyunca geliştirdikten sonra kreatif farklılıklar nedeniyle diziden ayrıldıklarını açıklayarak hayranlarını şok etmiş ve Kim’i tek showrunner olarak bırakmışlardı. Kısa süre önce Entertainment Weekly’ye verdiği demeçte, onlar olmadan diziye devam etmenin “kesinlikle” ürkütücü olduğunu söyledi.

 

Kim, “Biraz gözünüzün korkmaması için aptal olmanız gerekir” dedi. Her şeye rağmen “Avatar: The Last Airbender22 Şubat‘ta Netflix‘te yayınlanıyor.