george r. r. martin usta yeni game of thrones projelerinden haber verdi

george r. r. martin usta yeni game of thrones projelerinden haber verdi


ve blue eye samurai övdü


George R.R. Martin’den bir Game of Thrones animasyonu ve farklı projeler geliyor. Yeni yıl öncesinde George R. R. Martin web sitesine yaptığı açıklamada, ikonik fantastik romanlarına dayanan birden fazla animasyon dizisinin şu anda HBO‘da hazırlanmakta olduğunu, ancak hiçbirinin henüz “yeşil ışık almadığını” açıkladı. 

 

A Song of Ice and Fire dünyası animasyon olarak hayat bulmaya bir adım daha yaklaşmış olabilir. 

 

Bazı projeler hiçbir zaman gün ışığına çıkmayacak olsa da, Martin bir çift dizinin bir sonraki geliştirme aşamasına geçmek üzere olduğunu ve Game of Thrones dünyasının ekranda genişlemesine katkıda bulunacağını da belirtti

 

Daha önce, biri The Golden Empire of Yi Ti‘de geçen üç animasyon dizisi üzerinde çalışıldığı duyurulmuştu, ancak bu noktada hepsinin ilerlemesi devam etmeyebilir. Dahası, yazar bir noktada dört fikrin değerlendirildiğini ve şu anda ikisinin rafa kaldırıldığını söyledi. 

 

Martin yazısında, animasyon medyumunun kendi evrenleri için ne kadar uygun olduğunu açıkladı. Özellikle de bu yılın gözde animasyon filmi Blue Eye Samurai‘ı büyük bir ilham kaynağı olarak gördüğünü, karmaşık karakterler ve olgun temalar içeren cesur bir dizinin animasyonda işe yaramakla kalmayıp daha da geliştirilebileceğinin kanıtı olduğunu belirtti. Martin ve HBO’nun projeleri nihayet hız kazanmaya başlarken, Blue Eye Samurai kendi çalışmalarında taklit etmeyi umdukları birkaç diziden biri.

 

Martin, “HBO ve benim  A Song of Ice and Fire dünyasında geçen kendi animasyon projelerimiz var,” diye yazdı. “Henüz hiçbirine yeşil ışık yakılmadı ama sanırım birkaçıyla bir sonraki adımı atmaya yaklaşıyoruz. Bu son geliştirme turu birkaç yıl önce başladığında, bazı harika yeteneklerle birlikte animasyon dizileri için dört fikrimiz vardı. Yazar odaları ve zirveler, taslaklar ve senaryolar bunları takip etti… ancak ne yazık ki orijinal projelerden ikisi daha sonra rafa kaldırıldı.”

 

Ancak rafa kaldırılmanın ölü anlamına gelmediği konusunda güvence verdi. 2023’ten önce yaptığı açıklamada çeşitli geliştirme aşamalarındaki birçok Game of Thrones yan dizisinin kaderini ele alıp her şey yolunda giderse sonunda hepsini ekranlarda görmeyi umduklarını açıklamıştı.

 

Game of Thrones’un geliştirilmekte olan diğer spinoffları ne durumda?

 

HBO için sırada bu yaz kendi hikayesini devam ettirecek olan House of the Dragon 2. Sezon var. 

 

Yeni spinofflara gelince, A Knight of the Seven Kingdoms: Hedge Knight, Ser Duncan the Tall ve yaveri Egg’i takip eden üç “küçük ölçekli” sezonla Westeros’a bir sonraki adım olacak. 

 

Çalışmaları devam eden bir diğer spinoff olan Nine Voyages ya da The Sea Snake ise önemli bir revizyondan geçecek. Martin, diğer animasyon projelerine ek olarak, anlatmayı umduğu hikayenin bütçe kısıtlamalarına uyması için dizinin animasyon için de yeniden elden geçirileceğini açıkladı.

 

Martin yazısını “Hollywood’da hiçbir şeyin kesin olmadığını” ve her dizinin gün ışığına çıkmadan önce kat etmesi gereken uzun bir yol olduğunu hatırlatarak bitirdi.