jacob elordi bu sefer de frankenstein canavarı olacak

jacob elordi bu sefer de frankenstein canavarı olacak


boyu boyuna diyebiliriz


Evet yine Jacob Elordi. Bazı dönemler bazı oyuncular çok revaçta. Jacob Elordi, Guillermo del Toro‘nun yeni Netflix uyarlamasında Frankenstein‘ın canavarını canlandıracak. 

 

Aktör, klasik masalın yeni uyarlamasında rolü Andrew Garfield‘dan devralıyor. Deadline‘ın haberine göre, “Spider-Man” yıldızı Garfield, Netflix projesinden grevle ilgili zamanlama çatışmaları nedeniyle ayrıldı. Yerine Elordi seçildi. 

 

Elordi, Victor Frankenstein’ı canlandıran Oscar Isaac‘in yanı sıra Mia Goth ve Christoph Waltz‘un daha önce açıklanan kadrosuna katıldı. Felix Kammerer, Lars Mikkelsen, David Bradley ve Christian Convery de oyuncu listesine eklendi.

 

“The Shape of Water”ın Oscar ödüllü yönetmeni Del Toro, “Frankenstein”ı yazıyor, yönetiyor ve yapımcılığını üstleniyor. Yapım tabii Mary Shelley’nin, korkunç bir deneyle bir yaratığa hayat veren zeki ama egoist bilim adamı Victor Frankenstein hakkındaki romanına dayanıyor. Metin, James Whale’in yönettiği ve Boris Karloff’un başrolünü oynadığı 1931 yapımı “Frankenstein” başta olmak üzere pek çok kez beyazperdeye uyarlandı. Hatta geçtiğimiz sene Osmanlı neo-noir versiyonunu Çağan Irmak, “Yaratılan” dizisiyle ele almıştı.

 

HBO’nun “Euphoria” dizisiyle ünlenen 26 yaşındaki aktör Elordi, gerçek ya da kurgusal, tanınmış figürleri canlandırma konusunda deneyim sahibi. Kısa süre önce Sofia Coppola’nın draması “Priscilla”da Elvis Presley’i canlandırmışlığı var. Elordi ayrıca sonbaharda Emerald Fennell’in yönettiği kara komedi “Saltburn“de Barry Keoghan‘la birlikte rol aldı. 

 

Netflix ile del Toro, Akademi Ödüllü “Pinocchio”, antoloji dizisi “Cabinet of Curiosities” ve animasyon filmleri “Trollhunters” da dahil olmak üzere ortaklığını sürdürüyor.