jeffrey dahmer’ı anlatan antolojinin devamı geliyor

jeffrey dahmer’ı anlatan antolojinin devamı geliyor


nathan lane kadroya katıldı


Emmy ödüllü Nathan Lane, Netflix yapımı ve Ryan Murphy‘nin gerçek suçlara dayalı antoloji dizisinin ikinci bölümü olan Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story‘e katıldı.

 

Lane, Vanity Fair için Menendez kardeşlerin davasını takip eden yazar ve araştırmacı gazeteci Dominick Dunne‘ü canlandıracak. Dunne aynı zamanda O.J. Simpson davasını da kapsayan yazılarıyla tanınmaktadır, ki bu konu Murphy’nin Emmy ödüllü The People v. O.J. Simpson: American Crime Story dizisinin konusuydu. Lane, bu dizide “Dream Team” üyesi F. Lee Bailey‘i oynadı ve bu onun gerçek suç antoloji türüne Murphy ile geri dönüşü anlamına geliyor.

 

Monsters’da, Lyle’i oynayan Nicholas Chavez ve Erik’i oynayan Cooper Koch’lu kadroya katılan Lane, ayrıca ebeveynlerini canlandıran Javier Bardem ve Chloë Sevigny ile birlikte rol alıyor. 

 

Olayın yaşandığı sene olan 1989; Lyle ve Erik Menendez’in Los Angeles bölgesindeki evlerinde ebeveynleri Jose ve Kitty’i öldürdüğü tarih. Başlangıçta ana şüpheliler olarak bakılmadı, ancak sonraki aylarda soruşturmaya maruz kaldılar ve sonunda babalarının ellerindeki yıllarca süren fiziksel, duygusal ve cinsel istismardan kaynaklandığını iddia ederek suçlarını itiraf ettiler.

 

Court TV’de yayınlanan duruşmalardan ilki, O.J. Simpson’ın 1994’teki duruşması gibi ülkeyi etkisi altına aldı ve modern suç hikayelerine olan ilgiyi artırdı. Savcılık, çiftin aslında babalarının milyonlarca dolarlık mal varlığını miras almayı amaçladığını iddia etti ve Menendez kardeşler 1996’da suçlu bulunarak müebbet hapis cezasına çarptırıldılar.

 

Murphy ve Ian Brennan tarafından yaratılan antolojinin ilk bölümü olan Dahmer – Monster: Jeffrey Dahmer Hikayesi, ünlü seri katilini Evan Peters’ın canlandırdığı bir yapım. Eylül 2022’de prömiyer yapan bu dizi, Netflix’in en popüler dizilerden biri haline geldi ve Netflix’in iki devam bölümüne yeşil ışık yakılmasına yol açtı; Monsters: The Lyle and Erik Menendez Hikayesi bunlardan ilki.

 

Nathan Lane’i Only Murders In the Building, HBO‘nun dönem draması The Gilded Age gibi yapımlardan tanıyoruz.