kan durmaz akar, müziğin yaşı yok: elder youth platformu kuruldu

kan durmaz akar, müziğin yaşı yok: elder youth platformu kuruldu


nedir ve nerelerdedir?


Yaşlanınca artık dans etmeyeceğimiz ve bütün bu tekno partilerin bir yaşa kadar olması, sahnelerin ve sahne önünde dans edenlerin Z kuşağından ibaret kalması geceleri aklımıza gelen kuşkulardan biriydi. Sahi, hangi noktada duracaktık? Damarımıza akan kan ne zaman yavaşlayacak, yüksek sesli müzik ne zaman “kapatın şunu uyuyan var” gibi hissettirecekti? Zamanında buraların tozunu attırmış olgun delikanlılar ile gençler bir arada eğlenemez diye bir şey mi var? Toplu cevap verelim: sanmıyoruz.

 

Eğlenmenin know how’ını en iyi buraların gediklileri bilir. Elder Youth adlı platform, eskiyle yeninin kavuştuğu bir toplaşı diyebiliriz. Sizin sosyal limanınız, oyun alanınız ve ışıklar altındaki sahneniz de diyebiliriz. Çok istersek müzik ve eğlence kültürü ile sarmalanan sosyo-kültürel bir buluşma noktası da olur. Arka dörtlüde sırtını dönmüş konuşan öğrenci dahil ana fikri kaptıysak tam olarak ne olduğundan bahsedebiliriz. Elder Youth etkinliklerine başlıyor. 

 

Aklı güzel günlerde kalan müzik tutkunları ve etkileşimin tadını yeni almış gençleri ritimde buluşturan Elder Youth, pandemi ile beraber farklı normların ve sosyal alışkanlıkların oluştuğu değişen bir dünyada ortaya çıkıyor. Orta yaşlar için özledikleri kaliteli eğlence hayatını geri getirirken, gençler için kulüp kültürünün ötesinde bir deneyim vaat ediyor.

 

DJ/prodüktör Hemi’nin kurduğu Elder Youth, 16-17 Şubat’ta İzmir Kalt ve Eskişehir 2020’de ilk buluşmalarını gerçekleştiriyor. Bu buluşmalarda farklı kuşaklar kaynaşacak, aynı fikre inanan ruhlar birbirini kutlayacak ve her yaştan insanlar kendi ritimlerini farklı konseptler altında bulacaklar. Paylaşacak daha çok şey olduğuna inandıkları gelecek için, birbirine müzikle bağlı, çeşitlilikten ilham alan yeni bir kültürel uyum alanından bahsediyorlar. 

 

Bu buluşmaların değişmez bir mekanı, maaş + yemek kartı gibi sabitleri yok. Zamana ve mekana sıkışmakla ilgilenmiyorlar. Her mekanın bir sahne, her anın bir fırsat olduğunu bilerek adım atıyorlar. Unutulmaz geceleri inşa etmekle ilgilenen ekip çeşitli konseptler oluşturmuş. Sıkıcı setlist’lerden sıyrılmak için oluşturdukları yaratıcı konseptler merakımızı artırdı, iştah kabarttı. Elder Youth buluşmaları, kulüp gecelerinin yanı sıra Pazar Pazar, Tuvalet Yanı, Günah Gecesi, Forma Pazarı ve Elder Youth Pop-Up Etkinlikleri her birine en az bir defa gitme isteği uyandırdı. 

 

16-17 Şubat’ta Hardt Antoine’un baş konuk olacağı buluşmalarla İzmir ve Eskişehir’de mevzu başlıyor. 16 Şubat Cuma İzmir Kalt’taki etkinlikte; Alican, Cihangir Çınar ve Hemi Elder Youth ilk fasılını başlatırken 17 Şubat Cumartesi’ne geldiğimizde Hardt Antoine’un yanı sıra Yuri Sama ve b2b performanslarıyla Ege Kaplan ve Atahan Şahin Eskişehir 2020 sahnesinde olacak.

 

Peki bunları nereden öğrendik? Elder Youth Instagram sayfalarından olan biteni ve taze gelişmeleri takip ediyoruz, oradan stalk yapmak yetti diyelim. Instagram sayfalarını şuraya bir yere linkliyoruz.