mickey mouse bağımsız korku filmi oldu

mickey mouse bağımsız korku filmi oldu


disney'nin tatlar kaçık


Geçtiğimiz günlerde, Winnie the Pooh: Blood and Honey adlı korku filminin yaratıcılarından Bambi’nin korku filmi geldiğinin haberini vermiştik. Sonradan Disney’nin bir kısmını satın aldığı orijinal animasyon karakterlerinin telifi şu sıra patır patır bitiyor. Haliyle herkes kendince, özgür olarak uyarlayabiliyor. Winnie the Pooh ise bu bağımsız uyarlamaların korku tarafının öncüsü oldu. Altından yeni karakterler de geliyor. Bu sefer Disney’nin hiç hoşuna gitmeyecek, ikon figürü Mickey Mouse korku filmi oluyor!

 

Disney’nin 1928 yapımı kısa filmi, her şeyi başlatan Walt Disney’nin çizdiği Steamboat Willie Pazartesi günü kamu malı oldu ve Mickey Mouse’un – ya da en azından onun bu versiyonunun – bir korku filmine girmesi uzun sürmedi. Pazartesi günü, Mickey’nin Mouse Trap adlı korku komedi filminin ilk fragmanı yayınlandı ve filmde ikonik fare bir katil olarak yer alıyor. Fragmanda, Mickey Mouse kostümü giymiş biri bir kurbana saldırırken ve bir lunaparkın içinde daha fazlasını takip ederken görülüyor.

 

Film şu şekilde tanımlanıyor: “Alex’in 21. doğum günü ama geç vardiyada lunaparkta mahsur kaldığı için arkadaşları ona sürpriz yapmaya karar verirler ama Mickey Mouse kılığına girmiş maskeli bir katil onlarla hayatta kalması gereken bir oyun oynamaya karar verir.”

“Biz sadece eğlenmek istedik. Yani Steamboat Willie’nin Mickey Mouse’u insanları öldürüyor” diyor yönetmen Jamie Bailey.

 

Şu anda vizyon tarihi belli olmayan filmde Sophie McIntosh, Callum Sywyk, Allegra Nocita, Ben Harris, Damir Kovic, Mackenzie Mills, Nick Biskupek ve Simon Phillips rol alıyor.

 

 

Steamboat Willie Neden Kamu Malı Oldu?
Mickey Mouse ve Minnie Mouse’un en eski versiyonları, mevcut telif hakkı yasası sayesinde 1 Ocak’ta kamu malı haline geldi. Şu anda bu yasa, karakterlerin ve hikayelerin yayınlandıktan sonra 95 yıl boyunca korunduğunu ve bu karakterlerin yayınlandıktan sonraki 96. yılda yorumlama için “free game” haline geldiğini belirtmektedir. Bu da 1928 yılında Walt Disney tarafından üretilen ve yayınlanan iki kısa animasyon olan Steamboat Willie ve Plane Crazy’nin her ikisinin de artık Kamu Malı olduğu anlamına geliyor.

 

Disney Mickey Mouse Telif Hakkı Süresinin Dolması Hakkında Ne Diyor?

Disney geçen yıl yaptığı açıklamada (Cartoon Brew aracılığıyla) “Mickey Mouse’un 1928 yapımı Steamboat Willie adlı kısa filmde ilk kez görünmesinden bu yana insanlar bu karakteri Disney’in hikayeleri, deneyimleri ve özgün ürünleriyle özdeşleştirmiştir” dedi. “Steamboat Willie filminin telif hakkı sona erdiğinde bu durum değişmeyecek. Elbette Mickey Mouse’un daha modern versiyonları ve telif hakkına tabi olan diğer çalışmalar üzerindeki haklarımızı korumaya devam edeceğiz ve Mickey ve diğer ikonik karakterlerimizin izinsiz kullanımlarından kaynaklanan tüketici karışıklığına karşı koruma sağlamak için çalışacağız.”